Denne teksten ble først publisert på Facebook.

Det er jo ikke det at det er en enkeltpersons ansvar å være forbilde for en generasjon, ei heller at det ikke finnes ufattelig mange fantastiske norske kvinner under 30 som burde vært løftet frem som viktige forbilder.

Det er det at verdigrunnlaget til NRK svikter så fatalt i saken om Sophie Elise. Hun er en enormt problematisk stemme å gi mer plass i offentligheten i all den tid hun fronter en helt syk narsissistisk kultur som aldri kommer i mål med dyrking av individet, kirurgisk modifisering av kropp, det materielle, rusen og fuck verden-holdningen. At NRK brukte hennes ekspress-rehab etter pillemisbruk som lanseringsmat var så ekstremt ubehagelig, og bare veldig trist, men hva er det NRK driver med nå egentlig?

Verdigrunnlaget til NRK svikter så fatalt i saken om Sophie Elise, skriver artist og sykepleier Marthe Valle. Foto: Facebook

Det påtatte og svært tidvise engasjementet til Sophie Elise for miljø og natur drukner i et forbruk som er helt hinsides, det finnes ikke troverdig.

Jeg har fulgt henne lenge fordi jeg jobber med ungdom og er opptatt av hva de ser og hva de blir matet med, og de lange linjene i innhold er noe jeg ikke unner noen å fylle hodet med.

Hvorfor, NRK? Hva vil dere gi til den unge generasjonen med Sophie Elise sin podcast? Det finnes så mange andre stemmer som er nærmest livsviktig at de unge får som motvekt nå, ikke mer av samme hjernesmeltende smørja som de får gjennom Tiktok, Insta og Snap.

Hvorfor, NRK? Dere befester med dette tilbudet for dagens unge kvinner en enorm mistro til hva generasjonen trenger.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!