Vi som bor i Melhus kommune, men sør for Søberg, har nå fått oss en ekstrautgift på minst 74 kroner pr. dag. Enten vi skal på jobb eller fritidsaktiviteter, så må vi betale denne summen tur/retur hver eneste gang. Dette kan ikke fortsette.

Det finnes imidlertid flere løsninger på dette. En av disse er så klart at Staten tar en større del av kaka slik at vi kan få prisen ned på trondheimsnivå, det vil si ca. 16 kroner utenfor rush og 32 i rushtida. Samtidig må timesregel og månedstak innføres. Etter det jeg har lest i pressen, er det lokalpolitikerne som kan bestemme dette. Noen har ytret ønske om å flytte bommen til kommunegrensa, eller dele den i to, men det sies å være vanskelig. Et annet alternativ er å øke antall avganger med buss og tog. Da snakker jeg om både hverdag og helg. SJ kan kjøre togene sine til Ler i stedet for Søberg. Det rekker de selv med nødvendige kryssinger. Særlig første avgang søndag (fra Melhus kl. 08.48) er et sterkt ønske. Og AtB kan sørge for ei lokalrute som går hver halvtime utenom de andre tidspunktene fra Melhus og til Kvål og Ler, iallfall til Lundamo og gjerne helt til Hovin sentrum.

Et minimum er at rute 340 må få flere avganger ettermiddag/kveld og helg i begge retninger. Et krav er at vi må ha avgang iallfall i 8-tida på søndager for å rekke jobben (hvis ikke SJ fikser tog), og at det store «hullet» på lørdag morgen tettes med en buss i 7-tida. Så kjære AtB, SJ og ikke minst politikere: Gjør noe for oss som har blitt utestengt fra kommunesenteret vårt med bom. Vi har like mye behov for å komme oss til kommunale tjenester, fritidsaktiviteter og jobb som de som bor i Melhus by.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe