Det er mye rart i den kongelige sfæren for tiden. Skrik og gnål for åpne dører om tapte titler i det danske kongehus. En ny konge i Storbritannia, «Kong Tampong» som jeg liker å kalle ham (dere som vet, vet), kjent for utroskap og trekantdramaer. Det er skrevet både bøker og laget dokumentarer om den svenske kongens angivelige besøk på illegale sprit- og strippeklubber.

I Norge er det ikke mye bedre. Hva med prinsessen som forlovet seg med en selverklært sjaman med magiske krefter. Ikke bare lager sjamanen kleine sketsjer på Tiktok – han selger magiske medaljonger og kan snakke med ånder også. Ærlig talt, mellom oss, hva er dette? Stakkars alle disse kongefolkene som ble født inn i dette flaue sirkuset. Skal vi ikke bare slippe dem fri så de kan finne på noe nytt? Finne seg sjæl?

Hele sjaman-greia kan minne litt om Rasputin. Grigori Rasputin var en selverklært «hellig mann» med magiske krefter som fungerte som «healer» i den russiske Tsarfamilien. Det er uklart hva slags «healing» det var snakk om, men legenden sier at den mystiske munkens kjønnsorgan var så magisk, at det etter hans død ble bevart på glass. Noen hevder også at han diskrediterte tsarstyret i den grad, at det banet vei for revolusjonen 1917.

En ny spørreundersøkelse i Dagbladet viser at støtten til monarkiet har gått påfallende ned, og det er virkelig ikke rart. Veien videre er i åndenes makt.

Les flere kommentarer av Maria Can