Julebordssesongen er godt i gang og alle ønsker å få en vellykket kveld på byen, og helst en kveld som ikke avsluttes med at dørvakten sender deg hjem.

Julebordsfyll

Adresseavisen har snakket med ordensvaktene Eskild Risnes i PCM Security og Victor Nguyen Tran i Effect Security. De har god erfaring med å takle fulle trøndere som er på julebord.

- Det er et litt eldre klientell i julebordsesongen, og noen av de som kommer er nesten aldri på byen. De har derfor mye de skal ta igjen, sier Tran.

Dørvaktene har erfaring fra utestedene The Mint, Sirkus, Discoteket, Lille London med flere. I tillegg har de vært med på ulike private julebordsarrangementer.

Eldste er de verste

- Det kan være vanskeligst å forholde seg til de eldste, for de liker ikke alltid at vi legger retningslinjer for dem. Det blir som å lære en gammel hund å sitte, sier Risnes.

Et julebord innebærer ofte gratis drikke, og dette kan være problematisk for mange, mener Risnes.

- For oss nordmenn er jo dette en drøm, men det blir jo som å helle bensin på bålet.

Slik blir du «venn» med vaktene:

  • Hold en lav profil i køen: - Det er ikke naturlig for oss nordmenn å stå og synge høylytt på et offentlig sted, og første tegn på at folk begynner å bli fulle er at man blir høyrøstet, sier Risnes. Derfor: Ikke skaff deg for mye oppmerskomhet.

  • Gjør som du får beskjed om: - Jeg spør alltid om legitimasjon, og folk spør «hvorfor spør du om det?». Jeg ser på reaksjonen til folk og hvordan de reagerer. Ikke bare for å sjekke alderen, sier Risnes.

  • Vent med drikken: - Medbrakt drikke gir ikke et bra førsteinntrykk. Det skaper ofte bare trøbbel, så la den ligge hjemme, sier Tran.

Og når du endelig har kommet deg inn:

  • Ha klærne på: Sørg for at kjolen henger ordentlig på, og at skjorten sitter fint, og helst ingen slips på hodet, sier Risnes.

Begge presiserer at de ønsker at alle som har tenkt seg ut, får en hyggelig kveld.

- Vi vil jo at folk skal være på byen så lenge som mulig, og at de får en artig kveld. Man må bare oppføre seg, sier Tran.

Har du ikke fikset julebord ennå? Da kan du prøve denne metoden.

Travel sesong for politiet

Dette er ikke første gang Adresseavisen gir deg råd om oppførsel i julebordsesongen. Les tipsene om julebordsjekking fra 1995. (PLUSS)

Julebordsesongen bruker å være en travel tid for politiet. Les hvordan det gikk i fjor. I 2011 ble en offentlig tjenestemann sparket i ansiktet av en juleborddeltager i Kolvereid.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.