Vilde (24) har vært på 20 Elton John-konserter

- Jeg skal runde 30 konserter før jeg gir meg, sier hun.

Saken oppdateres.

Folk er på vei inn i konsertområdet på Sverresborg Arena. Sakte, men sikkert fylles gressplenen opp av forventningsfulle publikummere. Noen av dem slapper av på bakkenivå, mens andre klamrer seg fast til gjerdet foran scenen. En av dem er Vilde Moe. Hun har stått i kø siden 15.30, og var den første som ankom køslusene.

- Jeg vet akkurat hva jeg får, og tenker at det blir akkurat like bra som i går, sier Moe.

LES OGSÅ: Elton John kommer til Sverresborg

Vil på så mange konserter som mulig

Hun var nemlig på Elton John-konsert i Ålesund på torsdagen, og har også kjøpt billett til morgendagens konsert. For to uker siden dro hun til Liverpool for å  høre den britiske artisten spille på hjemmebane.

- Jeg er stor fan, og med dagens konsert har jeg vært på 21 av dem. Jeg prøver å få med meg så mange konserter som mulig. Jeg skal i alle fall runde 30 konserter før jeg gir meg, forteller Moe.

Siden første gang hun så Elton John for tyve år siden har hun likt ham.

- Hele pakken er så bra, spesielt live.

Hun har ikke noen spesielle sangønsker for kvelden, hun vet nemlig ganske sikkert hvilke sanger som kommer til å spilles.

- Han har en fast liste, og han endrer noen ganger på rekkefølgen, men det er stort sett de samme sangene han spiller.

Elton John forventes å komme på scenen 20.15, og er i Trondheim i forbindelse med turneen «Wonderful Crazy Night». Albumet med samme tittel  fikk terningkast fire av Adresseavisens anmelder. Plata er studioalbum nummer 33, og for første gang på ti år var The Elton John Band med i studio.

Starten på et livslangt forhold

Kurt Selnes er en av de 10 000 publikummere som er på konserten denne fredagen. Han er medeier i Trondheim Lyd som står for lyd,-lys-, og scenearbeidet på konserten, og har vært stor fan av den britiske artisten siden tolvårsalderen.

Det hele startet med en kompis som solgte ham to Elton John-plater for ti kroner stykket i 1974.

- Jeg visste ikke hva jeg kjøpte den gang, men det var starten på et livslangt forhold til artisten, forteller han.

Han har siden den gang samlet på alle platene, og mener at 70-tallet var Elton Johns beste tiår som artist.

- Da hadde han stor spennvidde, nå om dagen blir det mer rett fram, sier han.

LES OGSÅ: Da han fortsatt trampet i klaveret

- Tror vi får en hitparade

Selv om Elton har rundet 69 år og ikke er like kjapp til beins, tror Selnes fremdeles at konserten vil bli topp.

- Jeg antar at han er litt rusten i stemmen, men han er utrolig på piano, og med bandet på plass tror jeg vi vil få en hitparade. Hvis det i tillegg blir fint vær tror jeg det vil bli en maksimalt bra opplevelse for publikum, sier han..

Fikk skryt for lydanlegget

Selnes spår at kveldens konsert vil bli en helt magisk opplevelse. I fjor bestemte Trondheim Lyd seg for å investere i et nytt lydanlegg som var beregnet til å brukes på konserter i Sverresborg, og da spesielt i sammenheng med Elton John sitt besøk. Sammen med dyktige teknikere lover han at de skal skape en magisk stemning fredags kveld.

-Vi fikk skryt for anlegget av Mike Rutherford fra bandet Genesis i forbindelse med Tahiti-festivalen i Kristiansund. Han sa det var helt vilt, forteller Selnes.

- Jeg tror det blir helt fantastisk, og gleder meg som en liten unge. Det blir nok en flott opplevelse for store og små.

Han startet å telle ned til konserten for en god stund siden. I 20 uker la han ut enkeltposter på Facebook med sanger han mente at Elton John ikke kom til å spille i løpet av konserten på Sverresborg.

- Jeg kjenner ham såpass godt at jeg vet hva han ikke kommer til å spille. Det var min måte å varme opp til konserten.

- Jeg kjøpte to LP-plater med Elton John av en kamerat i -74. Det var starten på et livslangt forhold, sier Kurt Selnes som mener 70-tallet er artistens beste tiår.  
    
      (Foto: Therese Alice Sanne)

- Jeg kjøpte to LP-plater med Elton John av en kamerat i -74. Det var starten på et livslangt forhold, sier Kurt Selnes som mener 70-tallet er artistens beste tiår.   Foto: Therese Alice Sanne

Den ivrigste fansen var på plass lenge før portene åpnet på Sverresborg arena fredag kveld.  
    
      (Foto: Finn Walther)

Den ivrigste fansen var på plass lenge før portene åpnet på Sverresborg arena fredag kveld.   Foto: Finn Walther

På forsiden nå