En av rockens mest kjente personligheter gjennom tidende, Neil Young, kommer til Norge sommeren 2016. Under turneen fikk Trondheim tilbud om å ta imot den 70 år gamle artisten.

- Jeg kan bekrefte at vi hadde Neil Young på agendaen allerede i juni. Vi fikk dato og pris, men det gikk ikke opp for oss fordi vi ikke har en arena, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Konsertarrangøren får disponere to helger på Sverresborg arena kommende sommer. I tillegg er det gjort et unntak for Elton John, hvor en bryllupsfest er flyttet for å lage rom for en ekstrakonsert.

- Jobber hardt

Neil Young skal opptre på Stavernfestivalen 7. til 9. juli. Trondheim ble tilbudt konsert samme helg.

- Artister kommer ikke når det passer for oss. De er på turné, og da er Norge definert på datoer, sier Vanebo.

- Hvilket arrangement er på Sverresborg den helgen?

- Vi vet bare at vi har to helger, og fikk et unntak på Elton John. Dette er i fellesferien og Sverresborg er fullt av turister. Det er ikke nødvendigvis ett spesielt arrangement, sier Vanebo.

Han legger til at Trondheim Concerts har all respekt og forståelse for at Sverresborg ikke alltid kan ryddes for konserter.

- Sverresborg er et museum hvor det skjer masse hele året. Vi må stille oss pent i køen og er veldig glade for helgene vi har. De jobber vi hardt med, forsikrer Vanebo.

- Er på kartet

Vanebo mener uansett det er positivt at Trondheim får forespørsler om å ta imot store artister.

- Før Sverresborg var det mer tilfeldig, nå er vi på kartet. Det negative er at noen ganger er arenaen full, sier han.

- Tror du det blir mulig å få Neil Young til Trondheim ved en senere anledning?

- Ja, det tror jeg. Han kommer til å spille så lenge han trekker pusten. Kommer han til Europa, tror jeg vi får en ny forespørsel.

LES OGSÅ (PLUSS): Flytter bryllupet for å slippe til Elton John

Fortsatt hemmelig

Foreløpig er det bare Elton Johns konserter og Åge Aleksandersens «Trondheimsnatt»som er avslørt på Sverresborg arenas nettside. Vanebo opplyser at det fortsatt er for tidlig å røpe flere av sommerens navn.

- Det jeg kan si er at vi jobber med flere navn. Men vi går ikke ut med noe før vi har underskrifter på papiret, sier han.