EM i hundekjøring arrangeres nå på Savalen i Tynset kommune. Under lørdagenss løp i Nordisk stil, der man går på ski med hundene, vant Yvette Hoel fra Trondheim.

- Jeg fikk sølv på min favorittdistanse. Jeg har tidligere tatt EM-og VM-gull i hundekjøring, men i fjor var jeg ute på grunn av skade og fordi jeg ble mamma. Derfor hadde jeg en årstidspause. Det å komme tilbake å ta EM-sølv på hjemmebane er stort, sier Hoel til Adresseavisen.

Les også: Ble europamester - boikotter neste års løp

Les også: Femundløpet har startet: Åtte nasjoner på startstreken

- Et rotterace

Hoel er prosjektleder for paralympisk idrett ved Olympiatoppen og jobber på Granåsen. Å ta medalje i hundekjøring på hjemmebane har vært et mål for Hoel i to år.

- Det er utrolig gøy å få det til, sier hun.

Lørdagens løp var fellesstart og det skulle kjøres 15 kilometer.

- Det gjelder å få en rask start når man har fellestart med hunder. Det var et rotterace fra start til slutt. Jeg opplevde det som spennende, jeg kunne ikke slappe av i det hele tatt. Vi ledet store deler av løpet, men det var en finne som var veldig sterk, forteller hun.

Les også: Ella trosset uværet under Femundløpet i fjor: Klar for 20 tøffe mil

Les også: Erkerivalene klare til start

Norsk andre-og tredjeplass

Hoel lå i tetgruppen sammen med Sverige og Finland, men frem mot mål rykket Finland. Hoel knivet med Sverige, men klarte å riste dem av seg. Det endte med at Hoel kom på andreplass og norske Carina Nilsen kom på tredjeplass, mens Sverige havnet på fjerdeplass.

Siden Hoel var ti år har hun drevet med denne idretten.

- Jeg kjenner sporten godt, det er noe av det morsomste jeg gjør, forteller Hoel.

Les også: Femundløpet tar selvkritikk

Les også: Ekran vant Finnmarksløpet for annet år på rad

Fornøyd: Yvette Hoel og hunden hennes er godt fornøyd med sølvet etter lørdagens løp i Nordisk stil. Foto: Per-Sverre Simonsen