Dagligvarekrigen:

To nye Coop-fusjoner i Midt-Norge

Ytterligere to samvirkelag slår seg sammen med Coop Midt-Norge, som i år ventes å få en omsetning på 8,4 milliarder kroner.

Svein Are Olsen styreleder Coop Høylandet og Lisbeth Bull Husby styreleder Coop Midt-Norge.  Foto: Coop Midt-Norge

Saken oppdateres.

Tirsdag 14. desember vedtok årsmøtene i Coop Høylandet og Coop Skaun å fusjonere med Coop Midt-Norge. Tilsvarende vedtak ble gjort av årsmøtet i Coop Midt-Norge onsdag 15. desember. Coop Midt-Norge har med dette fusjonert inn 12 samvirkelag de siste årene, og har mer enn doblet omsetningen siden 2015.

- Gjennom fusjonen blir vi enda sterkere, og det i en region der Coop allerede har svært høy markedsandel. Prosessen mellom oss og Coop Midt-Norge har vært meget god, og årsmøtet mener at dette er en fremtidsrettet beslutning til fordel for både medlemmer, ansatte og lokalsamfunnet, sier Svein Are Olsen, styreleder i Coop Høylandet.

LES OGSÅ: Dagligvarekjeder kan få gebyr for prissamarbeid

141 butikker

Fusjonene gjennomføres 1. mars til neste år. Da vil Coop Midt-Norge ha 141 butikker i 28 kommuner i Trøndelag og Nordland, fra Røros i sørøst til Rana i nord.

- Formålet med de to fusjonene er å skape økt konkurransekraft som kommer lagenes butikker, medlemmer og ansatte til gode, samt skape et robust samvirkelag som har et solid økonomisk grunnlag for videre satsing og vekst, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

12 inn i Coop Midt-Norge siste årene

De siste fire årene har Coop Høylandet, Coop Skaun, Coop Helgeland, Coop Kolvereid, Coop Frosta, Coop Røros, Coop Leksvik, Coop Tydal, Coop Indre Namdal, Coop Steinkjer, Coop Inn-Trøndelag og Coop Rørvik sluttet seg til handelsbedriften, som har hovedkontor på Lade i Trondheim.

LES OGSÅ: Slik blir det nye handelshuset i Selbu

På forsiden nå