Seks banker i Midt-Norge går til Frende Forsikring

Seks banker i Midt-Norge har inngått avtale om samarbeid og eierskap i Frende Forsikring.

Bankalliansen Lokal består av ti sparebanker som nå blir eiere i Frende.  Foto: Frende

Saken oppdateres.

Til sammen ti Eika-banker i Norge har dermed signert avtale om samarbeid og eierskap i Frende Forsikring, melder Frende i en pressemelding.

- Vi holder døren åpen for flere, sier konserndirektør for salg og marked i Frende, Erik Bjordal. Han sikter til partnerbyttene i forsikringsbransjen i høst, hvor fire brannkasser har brutt med Gjensidige, og ti banker nå bryter med Eika Gruppen.

- Vi er rigget for dette, og har lang erfaring med slike overganger. Vi hadde fire eierbanker da vi begynte i 2007, nå blir vi 27 eller flere, sier Bjordal, som ikke legger skjul på at det er en rekke aktører som vurderer nye samarbeidspartnere nå.

LES OGSÅ: Blir Trondheim kommunes nye hovedbank

Lokale aktører

De tre brannkassene som er eiere og distributører for Frende fra årsskiftet inngår i Varig-samarbeidet, mens de ti bankene utgjør det nye banksamarbeidet Lokalbank, som ifølge pressemeldingen står av Askim & Spydeberg Sparebank, Drangedal Sparebank, Nidaros Sparebank, Selbu Sparebank, Sparebank 68 grader NORD, Sparebanken DIN, Stadsbygd Sparebank, Tolga-Os Sparebank, Ørland Sparebank, og Aasen Sparebank.

- Det er mye bevegelse i markedet nå, og vi ser på det som en stor anerkjennelse å bli valgt, sier Bjordal i Frende Forsikring.

Følg MN24 på Linkedin

- Frende er et attraktivt valg for flere, med svært høy kundetilfredshet over tid, samt Norges beste skadeoppgjør ifølge EPSI Rating. Vi har hatt god vekst over tid, og har langsiktige, solide eiere, sier konsernsjef Vegar Styve i pressemeldingen.

Eiere og distributører

Avtalen som nå er signert betyr at de ti bankene i Lokalbank blir distributører og eiere i Frende, ifølge pressemeldingen. Lokalbank-andelen blir 6 prosent, med opsjon på ytterligere 2 prosent. Samlet forsikringspremie i Frende Forsikring er på rundt 3 milliarder kroner, mens Lokalbank-avtalen har et premiepotensial på 500 millioner kroner.

LES OGSÅ: Teknolog tar over Sparebank 1 Finans Midt-Norge

På forsiden nå