Bryne kan se opp på tabellen

Bryne Haugesund 1-0. Bryne har ikke spilt festfotball i sine tre siste kamper, men har likevel tatt syv viktige poeng. Grunn: Laget holder tett bakover og sliter jevne kamper til sin fordel.

Saken oppdateres.

Bunnoppgjøret mot Haugesund var og ble en kamp begge lag måtte vinne, og hvor begge var livredde for å tape. Heldigvis for Bryne fikk laget det første målet, og kunne dermed legge seg bakpå og ri på ledelsen.

Bryne-trener Kenneth Rosén var mest glad for at laget hans igjen kunne gå av banen uten å slippe inn baklengsmål.

Trygget poengene

— Jeg er veldig glad og stolt over guttene, sier Rosén til Aftenbladet.

Vi spilte brukbar fotball i en omgang, men la oss bakpå etter pause for å trygge poengene.

Mot slutten spilte faktisk laget så destruktivt at de satte mannsoppdekning på tidligere Bryne-spiller Asle Andersen.

— Haugesund tok mer og mer over spillet i andre omgang, og vi hadde ikke noe valg. Vi lyktes med taktikken og tok vår andre hjemmekamp på rad. Da synes jeg det er greit at vi ikke underholder, sier Rosén.

Ragnvald Soma fremstod som Brynes og banens beste spiller. Etter måneder som potet på Bryne-laget, spilte 20-åringen endelig sin andre kamp på rad på samme sted .

— Det var herlig, og litt overraskende, å få spille på samme plassen to kamper på rad, sier Soma, som trivdes godt på midtstopperplassen.

Det er mye kjekkere å spille i midten enn på venstrekanten, men jeg er lojal ovenfor treneren og spiller der jeg får beskjed om, sier stortalentet fra Kverneland.

Bedre for Soma

Innledningen på høsten var tung både for Bryne og Soma, men nå løsner det.

— Det går bedre både for meg og resten av laget. Skikkelig artig at vi greier å dra de tette kampene i land til vår fordel. Det vitner om god moral og vilje, sier Soma.

— Vi har gassen i bånn hele kampen og kjemper om hver ball. Når vi får brukbar uttelling på våre få sjanser, er vi etter hvert klare til å kjempe for målet vårt; sikker plass i elitedivisjonen, sier Soma til Aftenbladet.

Bryne var ikke bedre enn mot Vålerenga, men møtte en minst like svak motstander. Jærlaget greier å snu jevne kamper til sin fordel. Dette er en vesentlig forskjell fra kampene før ferien og en viktig egenskap å dra med seg til høstens tøffe dueller. Men selv om forsvarsfireren er mer stabil enn tidligere, er det fremdeles ting å ta tak i. Pasningene og oppspillene er fremdeles for svake, i tillegg til at laget ennå får unødvendige gule kort. Kai Ove Stokkeland fikk sitt tredje i går, og er ute med karantene til kampen mot Moss.

— Det begynner likevel å lysne for oss, tror Bryne-trener Kenneth Rosén.

Skadeproblemene er under kontroll igjen. I dag var Trond Bjørnsen tilbake i kamp, i bakhånd lurer Jørgen Rangnes og Thomas Dahl, smiler Rosén etter at laget hans vant to kamper på rad for første gang siden opprykket.

På forsiden nå