Olofsson føler presset

Redningsmann? Slett ikke, mener Brynes Peter Olofsson. Men han mener at andre forventer mirakler.

Saken oppdateres.

En drøy million brukte Bryne-trener Kenneth Rosén på 24-årige Peter Olofsson. Umeå-angriperen skulle forsterke et lag i poengnød.

Etter fire seriekamper er nøden like stor. I morgen venter Tromsø.

Kan hende overrasker det tilhengerne, ikke meg. En 1.divisjonsspiller fra Sverige kan ikke umiddelbart dominere et norsk elitelag, sier Peter Olofsson.

Han medgir at omstillingen har vært større enn ventet og at presset øker. Men mens lagkamerater og trenere har realistiske forhåpninger, mener han at Bryne-tilhengerne venter mer enn mulig.

Selv er jeg bare misfornøyd med én av kampene, kampen mot Odd Grenland. Egentlig føler jeg at det går raskt framover, sier Olofsson, som har fått tre 2-ere og én 3-er på Aftenbladets spillerbørs.

Ingen katt

Rosén avviser bestemt påstanden om å ha kjøpt noe som likner på en katt, i en sekk.

Langt fra noe bomkjøp, Olofsson har ikke slitt mer enn laget generelt og når spillet bare begynner å gli og ballene kommer, er jeg sikker på at han klarer å utnytte hurtigheten sin. Han er sikker på laget, sier Rosén. Han påpeker at to-tre måneder er en helt vanlig omstillingsperiode for en spiller.

Men så lenge kan ikke Bryne vente?

Nei, men jeg er sikker på at vi får dra god nytte av ham også denne sesongen, svarer Bryne-sjefen.

Leier hus

Peter Olofsson er i ferd med å etablere seg på Bryne. Hus er leid, samboeren kommer i august og han ser fram til å spille minst to og et halvt år i jærklubben.

Jeg visste klubben var i en vanskelig situasjon sportslig da jeg sa til kontrakten, men jeg har tro på at vi skal klare å komme oss ut av problemene. Vi har tre-fire kamper foran oss som blir veldig avgjørende, sier han.

På rekke og rad skal Bryne møte lagene som ligger i sjiktet over på tabellen. Først Tromsø, deretter de argeste nedrykkskonkurrentene Bodø/Glimt, Vålerenga og Haugesund. Bare Glimt er bortekamp.

Hittil har Olofsson operert på Brynes venstreflanke. Rosén har syslet med tanken om en formasjonsendring, fra 4-3-3 til 4-4-2. I så fall kan Olofsson ende opp i spiss.

Det vil passe meg utmerket. Det er som ren spiss jeg har mest erfaring. Da blir det lettere å komme til avslutninger. For nå trenger vi å vinne. Det er i alle fall sikkert, sier Olofsson.

På forsiden nå