Newcastle i det blå

Brede Hangeland kobles til den sovende Premier League-giganten Newcastle United. Selv gidder ikke landslagsstopperen å bry seg før noe konkret er på bordet.

[DK=27-05-2007: SAS Ligaen - Danmarksmester 2006-2007 FCK - Brede Hangeland med pokalen.][UK=27-05-2007: SAS Ligaen - Danish Champions 2006-2007 FCK, FC Copenhagen - Brede Hangeland with the trophy.]Norway onlyFC København  Foto: Digitalsport

Saken oppdateres.

— Jeg har ikke hørt noe selv angående Newcastles interesse, og jeg bryr meg ikke lenger om slike spekulasjoner, sukker Hangeland på telefon fra danskenes hovedstad.

Den tidligere Viking-spilleren har etter landslagssuksessen i vår opplevd større trykk på egen person. Det er en belastningen den sindige midtstopperen gjerne kunne vært foruten.

To år igjen

— Det har vært mye i den siste tiden. Jeg trives utrolig godt i København. Forrige sesong var meget bra, men samtidig har jeg gitt beskjed til min agent Jim Solbakken at han har mandat til å finne en toppklubb for meg, innenfor de rammene vi har blitt enige om, forklarer Hangeland, som har to år igjen av sin kontrakt med FC København.

— Men hvordan vurderer du Newcastle?

— Newcastle er jo selvfølgelig en toppklubb i England, sier Hangeland.

Akkurat det er det liten tvil om, for selv om klubben på mange måter resultatmessig kan sammenlignes med Viking de siste årene, er det liten tvil om potensialet.

Selger ut

Newcastle spiller sine hjemmekamper på St. James Park foran 52.000 lydhøre supportere. Stjernespillere som Michael Owen, Kieron Dyer, Damien Duff og Nolberto Solano er alle på lønningslista.

The Magpies har nylig sikret seg ny midtstopper i tsjekiske David Rozehnal fra Paris St. Germain for rundt 35 millioner kroner, men nyansatt manager Sam Allardyce sendte også spillere som Titus Bramble og Craig Moore på dør.

Det betyr at klubben nok må handle nok en midtstopper før sesongstart i august.

Hangeland på sin side har akkurat startet sesongoppkjøringen med FC København. I går var det intern treningskamp på treningsfeltet, som kalles «Nummer 10».

— Jeg har trent godt i ferien og føler meg i god form. Heldigvis foregår all kondisjonstrening med ball. Det føles hvertfall lettere da, sier Hangeland.

På forsiden nå