I et brev fra advokat Olav M. Hohle til kommunen skriver han på vegne av bestemoren at hun «ikke lenger har tillit til at hun vil få en forsvarlig og objektiv behandling av sin sak i barne- og familietjenesten Midtbyen, selv om hun har fått aksept for bytte av saksbehandler». Brevet er skrevet til ordfører Rita Ottervik, som tidligere i uka beklaget kommunens håndtering av samværssaken. Barnas mor, bestemorens datter, er fratatt den daglige omsorgen for barna. Kommunen ville ikke la bestemoren ha samvær, men gjorde full retrett sist mandag.

Vil vurdere

- Interessekonflikter og uenighet er ikke uvanlig når barn flyttes ut av hjemmet. Jeg hadde håpet at avtalen vi kom fram til, kunne danne grunnlag for et bedre samarbeid fremover, men er det fortsatt misnøye vil vi vurdere fortløpende hva som skal gjøres, sier Midtlyng. På grunn av ferieavviklingen kan det ta noe tid å få behandlet brevet.

Sterk kritikk

- Dette er alvorlige påstander som må ettergås nærmere, og det trengs en konkretisering og dokumentasjon av påstandene, sier kommunaldirektøren. Hun påpeker at hun tidligere har sagt at måten uttalelsene kom på var uheldig.

- Men påstandene i brevet dreier seg om innhold, ikke form. Det betyr at vi må undersøke dette nærmere, sier Jorid Midtlyng.

Ordfører Rita Ottervik var i går ikke tilgjengelig for å kommentere saken. Adresseavisen kom heller ikke i kontakt med Solrun Valen.