Gjennom isen med 2,0 i promille

Med promille og en del smertestillende innabords tok han traktoren ut på Liavatnet i Bjugn. Nå er han dømt til fengsel.

  Foto: DAN ÅGREN

Saken oppdateres.

Traktorsjåføren hadde heller ikke førerkort den skjebnesvangre desember-ettermiddagen.

Traktoren sank

Etter rundt 600 meter satte traktoren seg fast i en råk. Sjåføren gjorde et forsøk på å berge traktoren ved å koble av snøfreseren, men til ingen nytte: Traktoren sank senere, og står nå på bunnen av Liavatnet.

Hendelsen skjedde før jul i fjor, og nå har Fosen tingrett avgjort saken.

– Kjøringen ledet til en ulykke som lett kunne fått fatale følger, kjøringen fremstår både som dumdristig og unødvendig, og det foreligger en forurensningsfare av Liavatnet hvor traktoren senere sank, heter det i dommen.

Ubetinget fengsel

Mannen dømmes til ubetinget fengsel i 105 dager, en fellesstraff med en betinget del av en straff fra en tidligere dom mot mannen fra Frostating lagmannsrett. Han må også betale 20 000 kroner i bot og han må tåle tap av førerretten for alltid.

– Han greide å komme seg ut i siste liten, sa operasjonsleder Morten Stene i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no etter ulykken.

 
        
            (Foto: DAN ÅGREN)

  Foto: DAN ÅGREN

På forsiden nå