Klokken 02.49 natt til søndag fikk politiet melding om skyting i en leilighet på Selsbakk på Byåsen.

- Naboer hørte at det ble avfyrt skudd. Vi har gjennomsøkt huset, og det var tomt da vi kom dit, sier innsatsleder Roar Selvnes i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ifølge vitner skal flere personer ha forlatt stedet i bil og til fots like etter skytingen.

Sju personer pågrepet

To personer ble pågrepet kort tid etter skytingen. Én ble pågrepet i krysset fra Bjørndalen mot Romolslia, mens den andre kom kjørende i bil på Selsbakk.

Like før klokken 06.30 ble ytterligere fem personer pågrepet på Breidablikk. Fem av de pågrepne er i 20-årene, mens to er i tenårene, ifølge politiet.

- Totalt sju personer er pågrepet. Alle settes i sammenheng med hendelsen på Byåsen, sier operasjonsleder Frank Brevik i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiadvokat Aage Midling bekrefter at politiet har beslaglagt et skytevåpen. Han kan ikke si noe om hvorvidt det beslaglagte våpenet er det som har blitt skutt med.

Ingen funnet skadd

Ifølge de første meldingene politiet fikk skal det ha dreid seg om ett skudd. Væpnet politi, hundepatrulje og ambulanser rykket ut. Ingen personer har blitt funnet skadd på den aktuelle adressen på Selsbakk.

Politiet vil gjøre undersøkelser i boligene hvor de pågrepne ble funnet.

- Ransakelser vil avdekke om de har vært i besittelse av skytevåpen, sier Brevik.

Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN
Væpnet politi rykket ut til en leilighet på Selsbakk forrige helg. Sju personer ble pågrepet. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN
Ifølge innsatsleder Roar Selvnes hørte naboene til den aktuelle leiligheten på Byåsen at det ble avfyrt skudd. Flere personer skal ha kjørt eller sprunget fra stedet, ifølge vitner. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN
En mann ble innbrakt av politiet i krysset opp mot Romolslia. Det var ambulansen som fraktet ham fra stedet. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN