Tjente mest, tror på åpenhet

- Jeg tror på åpenhet og at man kan se hva den enkelte tjener og betaler i skatt.

Hege Udbye fikk et restoppgjør etter eiendomssalg i Trondheim og kom på inntektektstoppen i Levanger. Etter at dette bildet ble tatt har hun pusset opp sentrumsgården i bakgrunnen til å bli en av de vakreste i trehusbyen. 

Saken oppdateres.

Det sier Hege Udbye, tidligere journalist i både Levanger-Avisa og Adresseavisen. Hun hadde en skattbar inntekt på 5,4 millioner kroner i fjor, og var den som tjente nest mest i Levanger. Hun ble bare slått av Gunnvor Gjermstad som hadde en inntekt på 6, 88 millioner kroner. Gjermstad er styreleder i selskapet Norinvent AS, som produserer elektrisk utstyr.

Restoppgjør etter eiendomssalg

- Fjorårets inntekt er et restoppgjør etter salg av en familieeiendom i Trondheim for noen år tilbake, sier Udbye.

For det var i 2011 at Hege Udbye første gang dukket opp på toppen av skattelistene. Da tjente hun mest av alle i Nord-Trøndelag med en skattbar inntekt på 9,8 millioner kroner.

- Personlig synes jeg det er litt ekkelt å stå på toppen av skattelistene. Men jeg tror på et åpent og oversiktlig samfunn. Da blir det vanskeligere å utnytte systemet, mener Udbye, som i dag er næringslivskontakt ved Veksttorget i Verdal.

På forsiden nå