Steinkjer kan få fire asylmottak

Det er klart at Steinkjer får to asylmottak. I tillegg er det planer om to til.

Steinkjerordfører Bjørn Aril Gram. 

Saken oppdateres.

I Steinkjer er det allerede opprettet mottak for enslige mindreårige med plass til 40, i tillegg til et ordinært mottak med plass til 180 personer. I tillegg blir det levert anbud på to til, skriver Trønder-Avisa.

Også i Levanger og Stjørdal

– Jeg har ikke fått bekreftet flere mottak, men vet at det er flere aktører i Steinkjer som har levert inn anbud på opprettelse av mottak her i kommunen, sier Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram (Sp) til avisa.

Også i Stjørdal og Levanger er det planer om flere mottak, skriver Trønder-Avisa.

Levanger har 18 plasser for de mellom 15–18 år med planer om å utvide til 58 totalt I tillegg har Levanger et mottak på 130 plasser, opplyser ordfører Robert Svarva (Ap).

Han er forberedt på enda flere.

Levanger tar sin del av ansvaret

– Verden er i en ekstrem situasjon og hvis vi får beskjed om å huse flere, så må vi ta vår del av ansvaret. Vi har noen tomme bygninger og skoler som vi kan få i stand med flatsenger, dersom det blir nødvendig, sier Svarva til Trønder-Avisa.

I Stjørdal kommer et ordinært mottak med plass til 180 personer. I tillegg er det levert anbud på et mottak for enslige mindreårige i Hegra med plass til 50–60 ungdommer mellom 15–18 år. Det er også levert inn anbud med plass til åtte mindreårige, under 15 år ifølge Trønder-Avisa.

På forsiden nå