Oslo: Over 20 asylmottak har gått opp i flammer i Sverige i år. Mange av brannene har ifølge svensk politi vært påsatt.

Norske innvandringsmotstandere applauderer brenningen på lukkede Facebook-grupper, skriver TV 2.LES OGSÅ: - Tømte sprinkleranlegg og fjernet brannvarslere

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener det er mulig å se lignende hendelser i Norge som i Sverige og andre europeiske land, og peker blant annet på økt aktivitet på høyreekstreme nettsider.

– Det har fremkommet hatretorikk og støtte og oppfordring til skadeverk på asylsøkeres oppholdssted, heter det i trusselvurderingen PST kom med denne uka.LES OGSÅ: Styreleder: - Det er forferdelig trist

– Tidsspørsmål

Tor Bach, redaktør for nettstedet Vepsen, har overvåket høyreekstreme nettsider i flere år, og sier det daglig legges ut meldinger om å skyte asylsøkere og brenne ned asylmottak.

– Det er bare et tidsspørsmål før asylsøkere i Norge blir angrepet, advarer han.

Det er dette PST nå frykter.

– I andre europeiske land har det videre vært flere hendelser rettet mot asylsøkere og innvandrere som kan knyttes til høyreekstremt tankegods. Det er mulig vi vil se lignende hendelser i Norge fra enkeltpersoner eller grupperinger.

PST har tidligere pekt på potensialet for at venstreekstreme miljøer i Norge kan mobiliseres som følge av flyktningkrisen.

– En eskalering av konflikten med det høyreekstreme miljøet kan føre til motreaksjoner og voldelige sammenstøt mellom høyre- og venstreekstremister, heter det i trusselvurderingen.

Skadeverk

I morges fortalte Adresseavisen at det tidligere aldershjemmet Hegratunet, som kan være aktuelt å ta i bruk som asylmottak, natt til søndag utsatt for skadeverk