- Det som skjedde i Paris var tragisk. Vi ønsket å uttrykke vår dypeste medfølelse til Frankrike og det franske folket. Vi fordømmer IS, Taliban og terrorister som tar uskyldige liv, sier Ismal Elmi, leder for mangfoldsrådet i Trondheim.

IS-jubel på nett for terrorangrepet i Frankrike

Elmi var en av personene som holdt appell under lørdagens demonstrasjon på Torvet i Trondheim. Demonstrasjonen var arrangert av Hazarafolket, og var egentlig planlagt for å markere halshuggingen av tre kvinner, to barn og to menn i Afghanistan sist helg.

- Etter det som skjedde i går, syntes vi det var på sin plass å vise medfølelse, sier Elmi.

Franske skistjerner i sjokk etter terroren

Hazarfolket er Afghanistans tredje største folkegruppe. Drapene i Afghanistan sist søndag føyer seg, ifølge demonstrantene, inn i rekken av systematisk utryddelse av Hazarene.  Ram Hussi er leder for gruppens omtrent 50 medlemmer som bor i Trondheim, og er lederen for lørdagens fredlige demonstrasjon. Han forteller om stadige halshugginger, forfølgelse og etnisk rensing av Hazarene.

Bildene som rystet verden i natt

Hussi har ingen problemer med at demonstrasjonen ble noe overskygget av terroren i Paris.

- Det er bra at vi kan vise følelser. Vi ønsker fred, men når slike ting skjer, da ser folk på alle muslimer som terrorister.

Han forteller at det er utfordrende å være muslim, og at han føler man må være forsiktig når man beveger seg i byen etter slike hendelser.

- Vi sier nei til Taliban og IS. Som shia-muslimer er vi et mål for IS, en organisasjon som misbruker religionen. Det som nå skjer er forferdelig, og det ødelegger både for oss og flyktningene som kommer til landet, sier Hussi.

- Det så ut som en slagmark

Hussein Nazari deltok også på demonstrasjonen. Han sier terroristene misbruker Islam for å rettferdiggjøre sine handlinger.

- Islam er en religion der det ikke er lov til å drepe mennesker. Vi kjemper for fred, likestilling og demokrati. Det er vår beskjed til verden, sier Nazari.

Innrammet i hjerter var bildet av Shukrie Tabasom. Den ni år gamle jenta ble brutalt drept av IS sist helg. Foto: Terje Svaan