Torsdagens trafikkontroll på Sandmoen har opprørt mange som ble stående i de lange køene som oppsto.

Tapte studiepoeng

Terje Sten var på vei til Dragvoll for å ta eksamen i faget «Innføring i kristendommen», men kom ti minutter for sent og ble avvist i eksamenslokalet.

- Jeg fikk beskjed om at eksamen hadde startet og at jeg var for seint ute. Jeg ble sint, og jeg var ikke den eneste som ble avvist. For meg betyr dette 7,5 tapte studiepoeng dette semesteret og at jeg får ekstra press på meg neste høst. Da kommer denne eksamen i tillegg til alt annet, sier den oppgitte studenten.

- Vi viser skjønn

Seksjonsleder i studieavdelingen ved NTNU, Knut Veium, har ikke hørt om hendelsen, men forteller at oppmøtereglene er ganske strenge.

- Eksamen starter klokka ni, og alle skal møte opp ti minutter før. Vi viser selvfølgelig litt skjønn om det er spesielle ting som er årsaken. At køståing blir oppgitt som grunn har jeg aldri hørt om før, sier Veium.

Kan klage

Alle har imidlertid rett til å klage om de blir avvist ved eksamenslokalet. Klagenemnda vil da ta en avgjørelse basert på den dokumentasjon som foreligger om det skal lages en ny eksamen for den som klager.

- Vi har jo hatt tilfeller der folk har vært utsatt for ulykker og derfor ikke har kunnet møte. Men når eksamen er i gang kan vi ikke slippe inn flere. Det skaper for mye støy og uro. Heldigvis møter de fleste til rett tid og vi har svært få klager, sier Veium.

Kjører omvei

Tirsdag skal Terje Sten ta en annen eksamen.

- Da skal jeg starte hjemmefra mye tidligere og kjøre en annen vei. Jeg venter heller en time ekstra på Dragvoll enn i kø på E6. Jeg skjønner jo at vi må ha trafikkontroller, men de trenger ikke legge dem i eksamenstida. Det er veldig irriterende. Ikke alle studenter bor i Trondheim, påpeker Sten.

- Prisen vi må betale

Fagleder for utekontroller i Statens vegvesen, Jan Ivar Moen, fortalte til adressa.no torsdag at de forstår at de påfører folk ulemper ved å skape kø.

- Men dette er prisen vi må betale for å få luket ut kjøretøy og bilister som kan være trafikkfarlige, sa Moen.

Tidligere denne uka var det storkontroll på E6 i Malvik.

Over 4000 kjøretøy ble kontrollert på Sandmoen i løpet av torsdag formiddag. Foto: Frank Lervik
Fagleder i Statens vegvesen, Jan Ivar Moen, mener kø er prisen vi må betale for bedre trafikksikkerhet langs veiene. Foto: Frank Lervik
Seksjonsleder i studieavdelingen ved NTNU, Knut Veium, har ikke opplevd at folk som har havnet i bilkø har fått ny eksamen. Foto: NTNU