Rolf Solberg fikk meldingen om brannen klokken seks, fra driftssjef ved trelastfirmaet Ola Haukdal. Haukdal er ansvarlig for drifta på Støren.

Tørket trelast tok fyr

- Da var det full fyr og at anlegget var fullstendig ødelagt. Det første jeg gjorde, var å gå inn på nettet. Der så jeg bilde av brannen. Huff, det var trasig, sier Solberg.

Bygget som er rammet, er der de tar inn tørket trelast og sorterer den etter kvalitet.

Han vil ikke si noe om verdier enda, annet enn at alt er forsikret og at det er opprettet kontakt med forsikringsselskapet. Solberg bekrefter at det ikke var store mengder materialer i bygget siden det ikke er et lager, men et prosessanlegg.

Produserer som før

Arbeiderne ved Kjeldstad Trelast kom på jobb til en brannherjet arbeidsplass i morges. Det er begrenset hvor mange som har sin arbeidsplass akkurat i dette bygget, men bedriften er avhengig av sorteringsanlegget, som et viktig ledd i prosessen fra tømmer til byggematerialer.

- De ansatte er fortvilet. Det vil gå lang tid før det blir noen produksjon akkurat i dette anlegget, men vi må se på hvordan vi skal ivareta produksjonen, sier Solberg og nevner at de har tilsvarende anlegg i Selbu, som er et alternativ for sortering på kort sikt.

Dermed ser direktøren optimistisk på drifta selv etter brann.

- Vi har nettopp oppgradert saganlegget for mange millioner. Det begynte å gå veldig godt og vi satte produksjonsrekord denne uken. Så brannen kom på et ubeleielig tidspunkt. Brann vil alltid være ubeleielig, selvsagt, men vi skal klare å opptrettholde produksjonen, sier Solberg.

Ingen skadde

I dag skal ansatte og ledelse ta seg tid til å få oversikt og ta innover seg det som har skjedd.

- Jeg er glad det ikke var noen som skadet seg. Sånn sett er det godt det skjedde utenfor driftstida. Og på den andre siden, hadde det vært noen her, kunne vi kanskje ha berget det, sier Solberg.

Han vet ingenting om årsaken til brannen, som ble oppdaget og meldt inn av en nabo til trelastanlegget.