Midt-Norge i dag:

Vinn en fartskontroll av politiet i Røros

Politiet på Røros spør på Facebook hvor neste laserkontroll bør holdes. Snart trekkes en vinner.

Hver dag presenterer Adresseavisen små og store nyheter fra lokalavisene i Midt-Norge.   Foto: ADRESSEAVISEN

Saken oppdateres.

Nea radio varsler at du nå kan få fartskontroll der du ønsker det. Det er politiet på Røros som ønsker å gi kommunens innbyggere muligheten til å bestemme hvor neste laserkontroll skal avholdes.

På sine facebooksider ber de folk skrive hvor de ønsker kontroll, og så vil det etter hvert trekkes en vinner. Så langt har det kommet inn 46 kandidater.

E6 er for dårlig, Sp er best

- Jeg beklager, men E6 er for dårlig, var Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedums unndskyldning da han en time forsinket ankom Bakerikafeen på Berkåk. Der ventet partifeller fra Rennebu og Midtre-Gauldal tålmodig på Senterpartilederen, og som kom fra et besøk i Oppdal, ifølge avisa Opdalingen.

Men da han Slagsvold først ankom, var ikke veiutbygging hovedtema.

- All den sentraliseringen som pågår, vil endre landet vårt over tid. I det store nasjonale bildet, er det sentralisering som virker å være svaret, sa Slagsvold Vedum. – Det er mer og mer slutt på å tenke fellesskap. Nå tenker flere og flere på hvert sitt.

LES MER: Kommunesammenslåinger kan gi avgiftssmell.

Kjemper for travanlegg på Melhus

Travfolket gir ikke opp å få travanlegg til Melhus. Trønderbladet melder at Gauldal travsportlag, Hølonda travlag, Kvål travlag og Soknedal travlag er innkalt til informasjonsmøte i Vollmarka torsdag kveld der temaet er «Nye Leangen».

Målet for de lokale travlagene er å få det nye regionanlegget for travsport til Melhus.

LES MER: Møtes for å avgjøre Leangens skjebne.

Helikoptre får stua til å riste

I Stjørdal opplever flere at helikoptre som deltar på militærøvelsen Cold respons får stuene til å riste.

Stjørdalens blad er på besøk hos Wenche Myhre Johansen i Meierivegen som har flyplassen som nærmeste nabo. Like utenfor tomgangskjører helikoptrene i 45 minutter før avgang, da rister det i bilder og glass.

LES MER: Militærøvelse skaper lange køer langs E6.

På forsiden nå