Gater og torg er stinne av folk. Lørdag ble det folksomt på Trøndersk matfestival.

Flere fisker ligger utstilt, og lille Oda Olsen Schille (2) går rundt og rundt bordene for å se ordentlig på alle fiskene.

- Vi bruker å ta oss en tur når det er matfestival, sier pappa Andreas Schille.

- Det er artig å se hva som lages av matprodukter i regionen, og i tillegg få smake. Vi er opptatt av råvarer og ordentlig mat, så vi lærer litt av å gå her å se også, sier Schille. Oda var litt for opptatt av fiskene til å snakke med Adresseavisen, men av iveren er det tydelig at hun godt kan tenke seg fisk til middag.

Fiskekakeverksted

Matfestival med 135 boder. Foran noen er det kø, og her finner i alle fall alle noe de liker. Tilbudet er stort, det er både alskens fisk, diverse kjøtt og masse grønt. Og litt for mange burger, det synes i alle fall journalist Ole Jacob Hoel som tidligere i uka skrev at «Burgerhelvetet truer».

Seniorkokkene har ikke burger, men derimot fiskekaker. På sin bod lar de ungene selv steker fiskekaker i et eget «Barna fiskekakeverksted». Tobias Brekke (7) får hjelp av én av kokkene og steker sin egen fiskekake. Når fiskekaken er ferdig vanker diplom og oppskrift på fiskekaker for fire personer.

- Nå skal du lage fiskekaker til hele familien?

- Nja. Tobias er usikker på det. Men fiskekaken han lagde på matfestivalen smakte i alle fall godt.

Se hvordan det gikk da Adresseavisens journalist Roy Tommy Bråten forsøkte å smake seg gjennom alle bodene på matfestivalen.

Wok og grønnsaksuppe

Frosta er tross alt Trondheims kjøkkenhage, så ikke rart det bugner av friske grønnsaker i avdelingen til Frosta. Her står søsknene Frida (5) og Kristian (9) Haugan og plukker ut hver sin bunt med gulrøtter. Og bringebær! Det vil Kristian ha.

Mamma Hilde Haugan har allerede handleposen full av sunne, gode grønnsaker.

- Vi bruker å besøke matfestivalen hver sommer, det er godt med liv og masse folk. Vi har hytte på Frosta, så vi kjenner oss litt hjemme her. Grønnsakene skal bli til wok i dag og grønnsaksuppe søndag, sier Hilde.

God tid til burger

De fant ikke ledig bord, så på en betongkloss sitter ekteparet Per Iver og Marit Øksne, og puddelen Maja. Mann og kone har hver sin hjorteburger i hånda, mens Maja bare må kikke lengselsfullt på.

- Vi kommer fra Mosjøen, og er på vei til et søskenbarntreff på Sunnmøre. Vi dro med bobilen i går og tar første stopp her. Vi tar oss god tid, sier Per Iver.

- Og så stoppet dere i Trondheim fordi dere visste det var matfestival her?

- Nei, det hørte jeg på nyhetene da vi hadde startet fra Mosjøen, og da tenkte vi som så, at hvorfor ikke stoppe der. Som sagt, vi har god tid.