Pers rullestol er kommet til rette

Den 145 kilos tunge rullestolen som har vært på avveie, er funnet. Klokken fem onsdag ettermiddag skal stolen være levert på St. Olavs Hospital, er beskjeden Per Vollheim har fått.

Lykkelig slutt: Per Vollheim (t.v.) har fått beskjed om at rullestolen hans skal være på St. Olavs Hospital onsdag ettermiddag.  

Saken oppdateres.

- Det ble en lykkelig slutt, sier Per Vollheim.

Etter at Adresseavisen skrev om den forsvunne elektriske rullestolen, ble 78-åringen kontaktet av Norwegian onsdag.

Presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson ringte for å beklage, og forklarte at flyselskapet hadde satt spesialmannskap i sving med å finne stolen. Underveis i samtalen kommer beskjed fra Gardermoen til Holmbergh Jacobsson om at stolen er funnet, forteller Vollheim.

LES OGSÅ: En 145 kilo tung rullestol sporlæst forsvunnet

Norwegian beklager

- Vi har ikke 100 prosent klarhet i hva som er skjedd, men vi tror stolen ble merket at den skulle til Gardermoen i stedet for Værnes, sier Holmbergh Jacobsson til Adresseavisen.

- Vi beklager at rullestolen ikke kom til Trondheim søndag samtidig som Vollheim, sier hun.

Glad rullestoleier

- Dette er kjempebra, sier Vollheim som hadde fryktet at han måtte returnere til hjemplassen i Lødingen kommune uten rullestolen han er avhengig av.

Det skal han fredag formiddag etter å ha vært på kontroll St. Olavs. Dit kom han søndag etter å ha fløyet fra Evenes. Framme på Værnes kom imidlertid den 145 kilo tunge rullestolen for en dag, og fremdeles tirsdag kveld hadde ingen svar på hvor den kunne ha blitt av.

For Vollheim var det et mysterium hvordan en så stor ting som en elektrisk rullestol kunne komme på avveie. Omtalen i Adresseavisen tror han satte fart i Norwegian og letingen etter stolen.

Spesialtilpasset stol

Vollheim ble utsatt for en ulykke på sjarken sin under fiske i 2005, og har siden det vært rullestolbruker. Den elektriske rullestolen var spesialtilpasset Vollheim for best mulig sitte- og bevegelses-komfort, og Vollheim så for seg mye ubehag i midlertidige stoler dersom el-stolen ikke komme til rette.

Turen fra Lødingen og Evenes til Trondheim og St. Olavs, gikk via Oslo, og det er altså på Gardermoen stolen er blitt stående siden søndag.

På forsiden nå