Fritt fram for alle å trene på glattkjøring på Lånke-banen

Fortsatt varmt i Trøndelag, fortsatt ikke is på veiene. Men lørdag er sjansen der til å trene på glattkjøring.

Saken oppdateres.

Da er det «Åpen dag» på NAFs 27 øvingsbaner rundt om i landet. For både nord- og sørtrøndere, mange nordlendinger og møringer vil det si Lånke-banen i Stjørdal.

Gratis for alle

Hvem som helst kan få komme og trene fritt på kjøring på glatt føre, også de som ikke er NAF-medlemmer, reklamerer NAF.

- Alle som kjører bil tror at de vet hvordan de skal håndtere bilen på glatt føre, men vi vet at svært mange ikke vet hvordan de skal håndtere sin nye bil som er full av elektronikk. Hvert eneste år må bergingsbilene jobbe på spreng med å dra biler opp av grøfta når det første snøfallet kommer, skriver kommunikasjonsrådgiver i NAF Jan Ivar Engebretsen i en pressemelding.

Lurt å kløtsje?

Han oppfordrer folk til å spørre seg selv om hva som er smarteste reaksjonsmåte hvis de skulle få en skrens i en sving. Hvis svaret er å trå ned kløtsjen, bør man møte opp på banen å finne ut av dette, ifølge Engebretsen.

LES OGSÅ: Drømmetur på Lånke-banen

Også for unge

Også ungdom uten førerkort, men med trafikalt grunnkurs, kan kjøre på øvingsbanen lørdag. De må imidlertid ha med ledsager på minimum 25 år. NAF ser gjerne at det er flere i en og samme bil, slik at øvelsen blir lik normal kjøring.

Under åpen dag i fjor benyttet over 2500 personer denne muligheten til å bli bedre bilførere.

Lånke størst og best

Da det nye anlegget for glattkjøring åpnet Lånke i fjor høst, erstattet den glattkjøringsbanene på Orkanger og Steinkjer. Til gjengjeld er den landets største og mest moderne øvingsbane for bil og motorsykkel.

På forsiden nå