Ny Arnstad Senterungdomsleder

Ada Arnstad (24) ble lørdag valgt til ny leder i Senterungdommen. - Jeg skulle ikke bli politiker, sier hun.

Nå blir Ada Arnstad leder for Senterungdommen. Bildet er tatt i en annen sammenheng.  Foto: VEGARD EGGEN

Saken oppdateres.

Arnstad var innstilt av valgkomiteen, så valget kom ikke som noen stor overraskelse.

- Men jeg kjenner gleden langt nede i magen, det var utrolig deilig, sier Arnstad som bor i Oslo og går på internasjonale studier på Blindern.

LES OGSÅ: - Skal vi bare få et tilbud når vi bor rett ved E6?

Hun er fra Skatval i Nord-Trøndelag, er datter av Eli og Iwar Arnstad, og niesen til parlamentarisk leder i Sp, Marit Arnstad.

Nå må hun ta en pause fra studiene, for ledervervet er heltidsjobb.

- På en skala fra én til ti, hvor redd er du nå?

- Det er litt skummelt. Men så ser jeg alle disse 2000 oppegående, dyktige ungdommene som nå er min arbeidsgiver, og så tenker jeg at dette skal gå veldig bra og vi skal gjøre et kjempevalg. Senterungdommen er landets tredje største ungdomsorganisasjon.

- Tenker du å fortsette med politikk i framtida også?

- Jeg trives med politikk, men skulle ikke bli politiker. Nå er jeg jo blitt det, jeg må jo bare innse det. Men det var ikke planen, mer et uhell, smiler hun.

LES OGSÅ: Marit Arnstad: Streiken et resultat av jernbanereformen

- Hva er det som har fått deg så engasjert at du tar dette vervet?

- Det varierer litt fra uke til uke. Men rettferdig handel og klimapolitikk er høyest oppe på min liste og årsaken til at jeg valgte Senterungdommen.

- Noen vil kanskje mene at andre partier ville vært mer nærliggende da?

- Noen vil kanskje sagt det, ja, men da kjenner de ikke partiet veldig godt. Vi må ta klimautfordringene på alvor, det handler ikke om å verne mest mulig.

LES OGSÅ: Sp vil kaste PISA ut av skolen

- Er det en fordel eller ulempe å være en Arnstad?

- Begge deler. Det er jo trivelig å få litt ekstra familietid, samtidig som jeg gjør noe av det jeg er mest glad i, politikk, smiler Arnstad – med referanse til de framtidige møtene hun sikkert vil ha med partiets parlamentariske leder.

- Og ulempen?

- Det er at jeg ikke framstår som like selvstendig, kanskje. Men jeg er heldig. Jeg har hatt forbilder som har vist meg hvor lett det er å engasjere seg politisk. Jeg har aldri vært redd for å si hva jeg mener, og jeg skulle ønske at flere ungdommer hadde erfart hvor lett og godt det er å kunne engasjere seg på denne måten. Slik sett har jeg vært veldig heldig med å ha gode forbilder.

- Hvordan skal dette feires?

- Det blir festmiddag med dans, uten rus. Vi trenger ikke det.

LES OGSÅ: Å, Trøndelag, du slette tid

- Sa nordtrønderen?

- Ja, du sier noe. Slik blir det i dette laget, smiler hun.

På forsiden nå