Stri helg for Kvikkas

Kvikkas sier at det er mange årsaker til at det ble trøbbel med avisleveringen i helga. Men at de slett ikke har skylden alene.

Saken oppdateres.

Daglig leder Stig Kleive i distributøren Kvikkas sier at han i dag ikke har full oversikt over hva som har gått galt i avisleveringen, og heller ikke hvorfor.

LES OGSÅ: Første lørdag uten avislevering til 45 000 hustander

- Dette er en hel bransjeendring, en helt ny infrastruktur som skal på plass fra den ene dagen til den andre. Mange journalister legger til grunn at alt er Kvikkas' feil. Vi ser slett ikke feilfri, men vi har bare en liten del av distribusjonen av aviser. Det store volumet er det Helthjem-nettverket som distribuerer, forklarer Kleive, som imidlertid ikke er opptatt av å fordele skyld.

- Deler av datamaterialet vi har overtatt er ikke riktig. Nå er det dugnad, vi må rapportere hva som ikke stemmer, og så må vi jobbe beinhardt for å forbedre det. Men - dette er også mye politikk. Og hvis dette er en hockeykamp så er Kvikkas pucken, slengt fra vant til vant, før vi har fått levert en eneste avis.

LES OGSÅ: Mange rammet av ny avtale

- Når tror du ting er på plass?

- Vi har gjort alt vi kan. Men dette handler om leveringstider, trykketider, datamateriale og så videre. Det har vært en utrolig tøff fredag og lørdag, vi har sovet lite og gjort det vi har kunnet. Det er mange som er forbannet for at de ikke har fått avisen. Kvikkas er ett element her, men årsakene til at det har skjedd feil, er mange og mye mer nyansert enn det som har blitt skrevet til nå, mener Kleive.

LES OGSÅ: Posten skulle ha 309 millioner

På forsiden nå