Adressaparken tok gull i konkurransen om beste kunst- og teknologiprosjekt

Vant prestisjetung pris under den europeiske medieteknologikonferansen New European Medias Summit (NEM) i Porto i Portugal i dag.

Adressaparken fikk gull: Rolf Dyrnes Svendsen, Adresseavisen, Adresseavisen, Cristina Marco, NTNU og Andrew Perkis, NTNU, mottok prestisjetung pris under den europeiske medieteknologikonferansen New European Medias Summit (NEM) i Porto i Portugal i dag.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

100 deltakere fra hele Europa, deriblant Adresseavisen, er nå samlet i Porto under medieteknologikonferansen NEM. Konferansen er en klynge av organisasjoner som organiserer medienettverk og mediebedrifter i Europa. Her presenteres alt nytt innen medieteknologi, mediedesign, kunst og medier, og digital historiefortelling er en fellesnevner. I tillegg deles det ut en kunst- og designpris på 3.000 euro, altså om lag 30.000 kroner.

LES OGSÅ: - Vi har realisert en vill idé

LES OGSÅ: Parken har fått navn

Innbyr til åpenhet

- Vi vant førsteprisen fordi Adressaparken har størst evne til å påvirke folk. Konkurrentene stilte for det meste med apper til personlig bruk, mens Adressaparken er en plattform som er tilgjengelig for allmuen og som oppfordrer alle til åpenhet, sier Andrew Perkis, professor ved institutt for elektronikk og telekommunikasjon ved NTNU. Han fikk prisen sammen med kunstneren Wendy Ann Mansilla. Parken er utformet i nært samarbeid mellom Adresseavisen, NTNU og Trondheim kommune.

I sin begrunnelse la juryen vekt på at Adressaparken er en plattform for å fortelle digitale historier midt i et bysentrum, og at parken har potensial til å påvirke folks hverdag.

Gir folk en opplevelse

- Den gir folk en opplevelse på veien. Juryen var også opptatt av at parken er et unikt samarbeid mellom tre aktører som ellers ikke jobber sammen, Adresseavisen, NTNU og Trondheim kommune, sier Perkis og tilføyer at det var hard konkurranse med hele 45 innsendte bidrag.

- Det har alltid vært en inspirasjon for Adresseavisen å dra nytte av naboskapet med NTNU. Dette er et stort dataprosjekt og et kunstprosjekt som vinner frem på en stor europeisk konferanse, det synes jeg er veldig morsomt, sier Rolf Dyrnes Svendsen, redaktør i Adresseavisen, og understreker at det er en stor anerkjennelse.

LES OGSÅ: - Dette gleder noen, og noen synes at det er plagsomt

LES OGSÅ: Slik vil de endre Trondheim

Nyskapende

- Prisen blir gitt til løsning som virker nyskapende og som viser vei for andre. Dette er en ny måte å ta i bruk teknologi på innenfor en kunstramme i det offentlige rom, sier Dyrnes Svendsen.

Parken er en fast installasjon, en såkalt "living lab", en sensorbasert interaktiv park. Led-lysene i parken illustrerer de gamle avisspaltene der man får opp bilder forskjellige deler av historien.

I sin begrunnelse la juryen vekt på at Adressaparken er en plattform for å fortelle digitale historier midt i et bysentrum, og at parken har potensial til å påvirke folks hverdag. 

I sin begrunnelse la juryen vekt på at Adressaparken er en plattform for å fortelle digitale historier midt i et bysentrum, og at parken har potensial til å påvirke folks hverdag. 

På forsiden nå