Forretningsmann Kjell Adserø er død

Kjell Adserø, mannen bak Rica Hell Hotel og Hell Bil, har gått bort.

Sovnet stille inn: Bilmannen og investoren Kjell Adserø er død. Han ble 76 år gammel. 

Saken oppdateres.

Fredag 21. juli sovnet finansmann Kjell Adserø stille inn på Buran helse og velferdssenter. Han ble 76 år gammel.

Mannen som bygde opp Rica Hell Hotel og Toyota Hell Bil, tidligere Hell bilservice, var tidlig på 2000-tallet en av Trondheims rikeste menn. Han startet sin karriere som lagergutt hos Maskinagentur, men jobbet seg oppover i gradene.

På 60-tallet arbeidet han ved Grendahl Auto i Trondheim, men sluttet for å drive bensinstasjon på Hell i Stjørdal, samtidig som han fraktet Braathen-crew mellom Trondheim og Værnes.

Velbeholden mann: Tidlig på 2000-tallet var Adserø en av byens rikeste menn. Her Hjemme hos Kjell Adserø og samboer Hanne Haugberg i 2008. 

Etter hvert begynte han å forhandle bruktbiler. Tidlig på 70-tallet fikk han agentur for Toyota. Hell Bil ble i 1999 solgt til Bauda, og i dag eies virksomheten av Billia.

LES OGSÅ: Har noen av disse prøvd å bli venn med deg i det siste?

- Alle så opp til ham

Sønnen, Ketil Adserø, som er daglig leder av Adserø bil, beskriver faren som en morsom, vital og utålmodig mann.

- Jeg kommer til å savne ham. Han var en person som hele familien så opp til. I årene før han ble syk fartet han mye rundt, og han ville alltid ha med seg oss ungene på tur.

Kjell Adserø fikk diagnosen frontallappsdemens for 10 år siden. Den eldste sønnen forteller at det ikke kom som noen overraskelse da faren sovnet inn. Han sier at faren forandret seg da han ble syk. Før sykdommen var Kjell Adserø en mann som alltid laget show og moro.

- Han sa alltid at det er ingenting som er umulig, det tar bare lengre tid og koster det mer penger, mimrer Ketil Adserø.

LES OGSÅ: Hjemme hos Adserø er det mye gull

Hjem hos Kjell Adserø og Hanne Haugberg i 2008. 

Åpnet hotell fra hesteryggen

Adserø bygde opp Rica Hell Hotel på 1980-tallet, og i 2007 solgte han hotellet med en gevinst på 200 millioner kroner. Bjørgvin Thorsteinsson, tidligere direktør ved Rica Hell Hotel, beskriver Adserø som en entusiastisk visjonær. De to jobbet sammen fra 2003 fram til hotellet ble solgt i 2007.

- Han var en idealistisk hotelleier som mot alle odds fikk bygd opp hotellet på en myr på Hell. Ingen hadde tro på det, men han viste dem til slutt.

Den tidligere hotelldirektøren minnes en eier som virkelig brydde seg om sine ansatte, selv om han ikke alltid var like lett å arbeide med. Det var mye latter, og stor takhøyde mimrer Thorsteinsson.

- Da han åpnet hotellet red han inn gjennom inngangen på en hvit hest. Hesten skeit ned hele resepsjonen. Det var mange som trodde at han var steike gal.

- En råtass

Event- og markedsprofilen Per Jørgensen ble kjent med Adserø på 80-tallet da han jobbet med salg i Radio 1, siden ble han selv hentet til Adserøs Hell Bil som salgsdirektør der han virkelig ble kjent med næringslivsprofilen.

- Han var en fargeklatt. En skvær mann. Veldig snill, men ikke redd for noen ting, heller ikke å dumme seg ut. Han gjorde det andre bare tenkte på, sier Jørgensen, som snakker om en selger uten like, og er full av historier om forretningsmannen.

Blant annet om boksekampen mot Ole Klemetsen foran et fullt Lerkendal-publikum, der næringslivsprofilen ble så ivrig at han fikk seg et slag og bristet ribbein i ringen.

Jørgensen kaller ham en råtass – med positivt fortegn, som sto på, jobbet og bygde seg opp nærmest fra bar bakke. Han var pertentlig, opptatt av trening og å ta vare på kroppen, og alltid velkledd, helst i dress. Samtidig var Adserø en god leder som visste å motivere de som jobbet for ham.

- Det kunne hende at Kjell ringte deg og fortalte at han var så fornøyd med jobben du gjorde at han hadde satt over 10 000 kroner på kontoen din slik at du skulle ha penger for å kose deg med i helgen, sier Jørgensen.

Han synes det var en trist beskjed å få at Adserø er gått bort.

- Han har levd livet, selv om han var syk de siste årene. Han har reist mye og levd godt. Selv om han sto på og jobbet unte han seg også litt, sier Jørgensen.

LES OGSÅ: Hell Bil blir Toyota Bilia

På forsiden nå