Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) blir justis- og innvandringsminister etter Sylvi Listhaugs avgang. Det bekrefter Statsministerens kontor.

«Statsråd Per Sandberg overtar styret av Justis- og beredskapsdepartementet, i tillegg til det ansvarsområdet han i dag har i Nærings- og fiskeridepartementet.», heter det fra SMK.

Dette skjedde under ekstraordinært statsråd på Slottet i dag klokken 12.

Les reaksjoner fra topp-politikere etter avgangen

Tidligere tirsdag sa Solberg at Listhaug kan bli minister igjen

Fortsetter som fiskeriminister

Det ble spekulert allerede tidlig etter Listhaugs avgang at Sandberg ville overta.

Før Listhaug for alvor entret den politiske riksscenen var det Sandberg som framfor noen forvaltet den fløyen i partiet som med intern hengivelse beskrives som ur-Frp. At Frp-nestlederen neppe er KrFs eller Aps drømmekandidat fryder mange i Frp i den situasjonen som nå er oppstått.

Kontroversiell

58 år gamle Sandberg har i en årrekke vært blant Norges mest kontroversielle politikere. Han er kjent for sin arbeidskapasitet og sine slagferdige replikker, men anses også som en stridbar mann som ikke går av veien for interne oppgjør.

Sandberg ble innvalgt på Stortinget for første gang i 1997 og var stortingsrepresentant helt fram til han ble medlem av regjeringen i 2015. Som stortingspolitiker var det nettopp innenfor innvandring og justis at han i særlig grad gjorde seg bemerket.

Særlig i tiden før han trådte inn i regjeringen hadde også han en rekke verbale feider med Knut Arild Hareide. KrF-lederens tirade på direktesendt radio i februar 2015 er minnerik i så måte. «Du må roe deg ned», sa en opphisset Hareide til Sandberg i en debatt om en uttalelse Frp-nestlederen senere hadde beklaget, om KrFs angivelige ansvar for rekruttering til terrororganisasjoner.

Det skapte også mye rabalder da Sandberg under landsmøtet samme år stilte opp med en T-skjorte med påskriften «Good Journey», mens flyktninger druknet i hopetall i Middelhavet.