Sp-topper tar avstand fra trakasseringsmelding

Sp-politikeren Liv Signe Navarsete mottok for to år siden en svært grov Facebook-melding. Hun er skuffet over eget partis håndtering av saken.

Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes (Sp), Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram (Sp) og Sp-nestleder Ola Borten Moe var ifølge Nationen på festen hvor meldingen skal ha blitt sendt. De sier alle at de ikke har kjennskap til hvem som har sendt meldingen.   Foto: Scanpix og Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

Trønderske Sp-topper tar avstand fra meldingen sendt til Liv Signe Navarsete.

Nationen publiserte onsdag ettermiddag at forsvarspolitsk talsperson for Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, fikk en melding av en partikollega hvor det sto «Vi har lyst på fitta di».

Overfor avisa sier hun at Facebook-meldingen kom natt til søndag den 21. februar 2016, og at Messenger-kontoens eier var på fest med flere profilerte partikolleger.

– Det er en uakseptabel melding, som jeg først ble kjent med uken etter turen. Behandlingen av den saken i partiet har ikke vært mitt ansvar, sier Borten Moe til VG.

Meldingen kom, ifølge Nationen, fra tidligere statssekretær Morten Søbergs Facebook-konto. Navarsete er klar på at hun ikke tror han sendte meldingen.

Fest i Åre

Den skal ha blitt sendt da Søberg var på fest i Åre i Sverige i 2016, skriver Nationen. Sp-nestleder Ola Borten Moe, Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes (Sp) og Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram (Sp) var ifølge avisen på den samme festen. Etter det Adresseavisen erfarer var det ytterligere personer til stede på festen.

- Meg bekjent var dette en privat tur, opplyser Sps nåværende generalsekretær Knut Magnus Olsen til Adresseavisen i en tekstmelding onsdag kveld.

Meldingens innhold fikk politikeren til å melde ifra til partiledelsen. Som følge av varslingen, undersøkte ledelsen saken, uten at den ble oppklart.

Overfor Nationen uttrykker Navarsete stor skuffelse over håndteringen.

– Jeg ble veldig sjokka da jeg fikk meldingen. Jeg synes det var et lavmål som jeg rett og slett ikke trodde at enkelte i Senterpartiet var på, sier Navarsete.

- Trist og beklagelig

- Det er trist og beklagelig at noen sendte en slik melding den gangen. Jeg kjenner ikke mye til håndteringen av saken, forteller Bjørn Arild Gram i en melding til Adresseavisen.

Flere av Sp-toppene som skal ha vært på festen tar avstand til meldingen som ble sendt.

- Dette tar jeg avstand fra, jeg er ikke part i dette. Og jeg har følgelig heller ingen ytterligere kommentarer, sier Ivar Vigdenes til Adresseavisen onsdag kveld.

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) sier dette til Adresseavisen: - Jeg kjenner ikke til saken og har ikke lyst til å kommentere den.

Fylkestingsrepresentant for Sp i Trøndelag, Gunn Iversen Stokke, forteller til Adresseavisen at hun ikke var kjent med hendelsen før i dag.

- Akkurat nå føler jeg meg som et spørsmålstegn, avslutter hun.

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad har ingen kommentar på saken, ifølge Trønder-Avisa.

- Uakseptabel oppførsel

Partileder Trygve Slagsvold Vedum betegner meldingen som «uakseptabel» og sier at Sp-ledelsen tok en ny runde da de forsto at Navarsete var misfornøyd.

Når det gjelder saksbehandlingens detaljer, viser han til partiets generalsekretær Knut Magne Olsen. Han sier at partiet ikke har kunnet fastslå hvem som sendte meldingen.

– Denne saken er noen år gammel og ble håndtert etter det regelverket som vi hadde da. Personen som eier kontoen beklaget dette umiddelbart, sier generalsekretæren.

Overfor VG vil han verken avkrefte eller bekrefte om saken er lukket. Han ønsker heller ikke å svare på spørsmål om hvordan saken er behandlet internt.

- Tok noen telefoner

– Vi vet at eieren av denne kontoen ikke har sendt denne meldingen, men ingen andre som var til stede vil si noe. Vi hadde et møte for noen uker siden i hovedorganisasjonen, med eieren av kontoen. Det var et fornuftig møte, men vi skulle hatt det møtet for lenge siden, sier Navarsete til Nationen.

Hun sier at hun følte seg trakassert og måtte meldte fra til partiledelsen.

– Jeg fikk beskjed om at Trygve hadde tatt noen telefoner, men at det ikke hadde kommet noe ut av det. Dermed ble saken lagt til side, sier Navarsete med henvisning til partileder Trygve Slagsvold Vedum.

På forsiden nå