VM-festen på Festningen skyves til fredag

Åpningen av fotball-VM på storskjerm utsettes på grunn av sterk vind

Arrangementet på Kristiansten festning i Trondheim i regi av «Fotballfeber» åpner ikke før fredag. Torsdag kan vindkastene komme opp i 30 meter per sekund, ifølge Meteroelogisk institutt.

Arrangementet på Festningen i Trondheim i regi av "Fotballfeber" åpner ikke før fredag. Torsdag kan vindkastene komme opp i 30 meter per sekund, ifølge Meteroelogisk institutt. 

Saken oppdateres.

Torsdag starter fotball-VM 2018 med kampen mellom Russland og Saudi-Arabia kl. 17.00. Kampen skulle også åpne VM-arrangementet på Festningen, men nå er morgendagens sending på storskjerm avlyst på grunn av sterk vind. Åpningen av fotballfestivalen med  4000 sitteplasser, bord og benker, og en 60 kvadratmeter storskjerm, utsettes til fredag.

Les også: «Husker du» for fotballfrelste

Uforsvarlig med så sterk vind

- Vi har snakket med Metereologisk institutt og våre tekniske leverandører. Og det ligger an til så sterke vindkast torsdag at det er uforsvarlig å ha dette arrangementet i morgen. Men vi knaller til på fredag og åpner allerede klokken 13.00, forteller Sven Erik Brastad, markeds og kommunikasjonssjef i «Fotballfeber».

Les også: Vil lage VM-fest på Festningen

Billettene refunderes

Han understreker at alle som har booket bord til åpningen vil få billettene refundert eller tilbud om å flytte reservasjonene til en annen dag.

«Fotballfeber» beklager at åpningen av arrangementet må utsettes, men ser frem til å kunne åpne allerede på fredag.

- Vi beklager ulempene dette medfører, men vi håper at publikum har forståelse for at når det gjelder sikkerhet så tar vi ingen sjanser. Vi kan heller glede oss over at været fremover ser meget lovende ut og at sommeren er på vei tilbake. Allerede på fredag blir det igjen folkefest hos «Fotballfeber» med både Egypt-Uruguay, Marokko-Iran, og selvsagt storkampen mellom Portugal og Spania, sier Brastad.

Mer i vente

Gjensynet med kampen Norge–Brasil fra 1998 må også settes på vent.

- I tillegg til åpningskampen hadde vi planlagt å vise kampen mellom Norge og Brasil fra VM i Frankrike i 1998. Vi lover imidlertid at denne kampen blir vist på et senere tidspunkt i arrangementsperioden, avslutter Brastad.

På forsiden nå