VGs gransking offentliggjøres til uka

VG arbeider med å kvalitetssikre rapporten om avisens håndtering av saken med Trond Giske-videoen. Rapporten offentliggjøres neste uke.

Gard Steiro, sjefredaktør i VG sier han var overbevist om at kvinnen i videoen med Trond Giske oppfattet kvelden som ubehagelig.  Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix

Saken oppdateres.

– Det vi kan si er at vi jobber døgnet rundt med å få ferdigstilt rapporten. Dette har høyeste prioritet. Det som tar tid er kvalitetssikring av rapporten, uttaler VGs digitalredaktør Ola Stenberg i en pressemelding søndag ettermiddag.

VG kan ikke gi noe eksakt tidspunkt for når rapporten kan offentliggjøres, men skriver at det vil skje i neste uke, så snart som overhodet mulig.

LES OGSÅ: Adresseavisens leder om VG-dekningen av Bar Vulkan-saken

Rapporten vil inneholde en evaluering av hvordan saken rundt videoen av en dansende Trond Giske på Bar Vulkan ble håndtert i VGs redaksjon, før, under og etter publisering.

Nyhetsredaktør gransker saken

Granskingen ledes av VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

I en omfattende TV 2-sak sist uke rettet kvinnen i den mye omtalte videoen kraftig kritikk mot VG. Kvinnen mente at avisen med viten og vilje publiserte et feilaktig sitat som skapte et helt feil bilde av situasjonen med Giske.

VGs sjefredaktør Gard Steiro har beklaget overfor alle som er rammet i saken.

Det ble kjent før helga at VGs sjefredaktør Gard Steiro var på jobb den kvelden VG publiserte saken med dansevideoen.

På forsiden nå