Kvinne mottar daglig 37 000 kroner fra ekskongen

Belgias tidligere kong Albert II har omsider åpnet for å avgi DNA-prøve. Prøven skal slå fast om en belgisk 51 år gammel kunstner er hans datter.

Belgias tidligere kong Albert II, her under en seremoni i Brussel da han var 79 år gammel, går med på å levere DNA-prøve.  Foto: AP / NTB scanpix

Saken oppdateres.

En belgisk domstol slo for seks måneder siden fast at den tidligere kongen skulle avlevere DNA-prøve. Han unnlot å gjøre det, og 16. mai besluttet domstolen at han skulle betale dagbøter på 37.000 kroner til Delphine Boël (51) for hver dag som gikk uten at han avla farskapstest.

Nå gir den 84 år gamle tidligere kongen etter, men på én betingelse, ifølge The New York Times.

– Hans kongelige høyhet vil akseptere å få tatt en blodprøve, nå som han er nødt til det, sier hans advokat Guy Hiernaux.

Les også: Pass på, sjamanen har landet

– Men kun hvis resultatet blir holdt hemmelig, inntil Belgias høyesterett har behandlet anken mot dommen, legger han til.

Det er en prosess som kan ta flere år, ifølge advokaten.

Les også: Nå er Iversen klar for folkeavstemning: Hvem er kongen av Meråker?

Boël er sikker på at hun er den tidligere kongens datter. Det er en påstand hun har stått for i mange tiår. Hvis DNA-prøven viser at hun har rett, blir hun automatisk arving til ekskongens formue.

Ekskongen har aldri benektet at han kan være Boëls far, men han har nektet å avgi DNA-prøve for å få saken avgjort.

84-åringen abdiserte som konge for seks år siden og overlot tronen til sin sønn Philippe.

Les også: Skogens konge i alvorlig trøbbel på elvenes dronning

På forsiden nå