Ny smitterekord i Trondheim. Her er kriseledelsens tre viktigste budskap til deg

79 trondhjemmere avla positiv koronatest tirsdag, opplyser helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen i Trondheim kommune.

Kommunedirektør Morten Wolden.   Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Saken oppdateres.

– Vi får det høyeste dagstallet noensinne, sa kommunedirektør Morten Wolden til Adresseavisen tidlig onsdag morgen.

I 11.00-tiden bekrefter Garåsen at 79 personer testet positivt i Trondheim tirsdag.

Dette er det høyeste antallet smittede på én dag i Trondheim kommune så langt under pandemien.

LES OGSÅ: Avlyser fyrverkeriet i Trondheim

Tre budskap

Trenden med høye smittetall i Trondheim fortsetter dermed. Mandag kunne kommunen opplyse at 64 personer hadde avlagt positiv test søndag. Det var på det tidspunktet dagsrekord. Etter kun 15 positive tester mandag, avla altså rekordmange positiv test tirsdag.

– Dette viser bare alvoret i situasjonen vi står i, sier Wolden til Adresseavisen.

Onsdag morgen er det møter både i trondheimsregionen og i kriseledelsen til Trondheim kommune. Wolden kommer allerede før klokken 08.00 med følgende budskap fra kriseledelsen:

  • De som har planlagt nyttårsfest - dropp den. Det er ok med noen få gjester, men ikke slik at det sprenger maksantallet på ti sosiale kontakter i uka, presiserer Wolden.
  • Dette dreier seg ikke om smittebomber i festmiljøer, men om deg og meg og hvordan vi opptrer de neste dagene og ukene.
  • Fra mandag av må alle som kan ha hjemmekontor ha hjemmekontor.

– Svært bekymringsfull

Wolden sier han ikke tror det trengs noe politisk vedtak vedrørende anbefalingene kriseledelsen nå går ut med, men regner med at dette uansett vil bli løftet inn i formannskapsmøtet i morgen.

– Ellers tror jeg alle politikerne slutter seg til det helhjertet. Nå dreier det seg bare om en ting: Å få best mulig kontroll over situasjonen. Og sørge for at vi ikke får en uhåndterbar smittespredning først på nyåret når byen vokser med 20-25 000 mennesker i løpet av én til to uker. Situasjonen er svært bekymringsfull nå, påpeker kommunedirektøren.

LES OGSÅ: - Folk fra Trondheim drar heller til nabokommunen for å handle enn på City Syd

På forsiden nå