Ber folk avlyse alle planlagte fellesfyrverkeri

Både familie- og nyttårsfyrverkeriet er avlyst, nå melder Trondheim kommune flere restriksjoner angående fellesfyrverkeri.

Trondheim kommune ber om at alle planlagte fellesfyrverkeri/bydelsfyrverkeri i kveld avlyses.  Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

Flere organisasjoner, nabolag, velforeninger og lignende har søkt politiet og fått innvilget tillatelse til å gjennomføre fellesfyrverkeri i kveld.

Nå ber kommunen om at disse avlyses på grunn av smittesituasjonen. Anmodningen gjelder selv om politiet har gitt slik tillatelse.

Det melder Trondheim kommune i en pressemelding torsdag.

LES OGSÅ: Trondheim kommune avlyser nyttårsfyrverkeriet

- Smitterisikoen i Trondheim er stor ved inngangen til det nye året. Vi vet at ansamling av store grupper øker risikoen for spredning. Derfor ber kommunen om at alle sørger for en rolig nyttårsfeiring i sin egen omgangskrets, begrenser antallet personer de har kontakt med og gjennomfører en rolig nyttårsaften, opplyser kommunen videre i pressemeldingen.

Trondheim kommune har vedtatt en lokal forskrift som sier at ingen skal ha mer enn 10 sosiale kontakter i løpet av en uke. Smittesituasjonen i Trondheim viser at mange smittes selv i sosiale sammenkomster med få personer. Årets nyttårsfeiring må ta hensyn til smittesituasjonen vi nå opplever, og feiringen må begrenses til små sammenkomster og gjennomføres innenfor reglene om 10 sosiale kontakter i løpet av en uke.

LES OGSÅ: Avlyser familiefyrverkeriet på nyttårsaften

Trondheim kommune har nyttårsaften sendt ut en felles sms til kommunens innbyggere der de advarer mot stor smitterisiko. De ber om at alle unngår store folkeansamlinger, at man holder avstand og at alle tar en rolig feiring.

Ifølge kommunedirektør Morten Wolden skal det være fire bydeler som hadde planlagt fellesfyrverkeri.

- Vi har allerede fått beskjed om a Ranheim og Leinstrand avlyst sine fyrverkeri.


På forsiden nå