Nytt senter i Trondheim:

- Vi får lim i munnen når vi skal begynne å snakke om den seksuelle helsa

Fredag 15. januar åpnet Trondheim kommune et nytt kompetansesenter for barn og unge som har utfordringer med identitet knyttet til kjønn og seksualitet.

Senteret er trolig det eneste av sitt slag i kommunal regi i Norge. Fra venstre: Helene Hegle, helsesykepleier, psykisk sykepleier og sexolog. Bente Vikran Ingebretsen, spesialist i sexologisk rådgiving, NACS. Inger Lisbet Hegland, enhetsleder Barne- og familietjenesten midtbyen.  Foto: Terje Svaan

- Det er naturlig å snakke om den fysiske og psykiske helsa, men så får vi lim i munnen når vi skal begynne å snakke om den seksuelle helsa. Fitta, kuken, og alle de andre norske ordene som egentlig er så naturlige. Vi må lære oss å tørre å bruke de ordene, sier spesialist i sexologisk rådgiving, NACS, Bente Vikran Ingebretsen.