Ulven i norske skoger er finsk

Ulven som lever i norske skoger, er av finsk avstamning. Det er ikke spor av den opprinnelige norsk-svenske ulvebestanden, slår en ny forskningsrapport fast.

Ulv i Bjørneparken i Flå.  Foto: Paul Kleiven

Saken oppdateres.

Rapporten, som er den mest omfattende som noensinne er utarbeidet om ulv i Norge, ble lagt fram onsdag formiddag. Der slås det fast at den moderne norsk-svenske ulvestammen er genetisk mest lik finsk ulv, nærmere bestemt en delpopulasjon som i dag hovedsakelig finnes i det sørvestlige Finland.

– Forskerne finner det ikke sannsynlig at den opprinnelige norsk-svenske ulvebestanden, som ble utryddet en gang før 1970, bidro genetisk inn i den nåværende bestanden, skriver NTNU Vitenskapsmuseet i en pressemelding om den nye rapporten.

På forsiden nå