Støre husker Eggen som en usnobbete leder: – Tok verdiene sine ut i Europa

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener Nils Arne Eggen satte dype spor etter seg og var så mye mer enn Norges mestvinnende fotballtrener.

Saken oppdateres.

Støre minnes Eggen som en mann som hadde stor betydning for både norsk idrett og norsk samfunnsliv. Rosenborg-legenden gikk bort natt til onsdag, 80 år gammel.

– Nils Arne Eggen var Norges mestvinnende fotballtrener gjennom tidene, men han var også så mye mer. Med raushet og engasjement delte han sine meninger om det meste og bidro til å skape liv og fellesskap i norsk samfunnsliv, skriver statsministeren på Facebook.

– Han var en lagbygger og en motivator. En usnobbete og tydelig leder som brøt barrierer med Rosenborg og tok med seg laget sitt og verdiene sine ut i Europa, legger han til.

Eggen ledet RBK til 14 seriegull, men huskes vel så mye for suksessen i Europa. På tampen av 1990-tallet var de svart- og hvitkledde fra Trondheim blant de bedre lagene på den største scenen.

– Min halvtrønderske identitet fikk en voldsom boost i årene da Rosenborg markerte seg i mesterligaen. Og vi var så stolte! Selv nordmenn som normalt ikke holdt med Rosenborg, jublet over det Nils Arne og laget hans fikk til ute i verden, skriver Støre.

På forsiden nå