Nytt overvåkingsbilde viser savnede flere timer senere på natta

Tidligere denne uka var den siste kjente observasjonen av savnede Kent Arild Pettersen (37) ved Trondheim torg i ettida om natta. Nå offentliggjør politiet et bilde som er tatt cirka klokken 04.30.

Dette bildet viser ifølge politiet den savnede i Midtbyen cirka klokken 04.30 natt til lørdag 19. februar. Bildet er hentet fra en overvåkingsvideo.  Foto: Politiet/overvåkingskamera

Saken oppdateres.

Pettersen har vært savnet etter at han sist ble sett i Midtbyen i Trondheim natt til lørdag for én uke siden.

– Politiet mottok i går et tips fra en person som skal ha observert savnede i sentrum natt til lørdag. Dette tipset har hjulpet politiet i fremgang av observasjoner av savnede på videoovervåkning i Midtbyen. Vi jobber intensivt med å kartlegge savnedes bevegelser, og akkurat nå mener vi at siste observasjon av savnede er i Midtbyen rundt klokken 04.30, opplyser politiadvokat Ane Kolstad Stemre ved Trøndelag politidistrikt i 12.00-tiden lørdag.

Adresseavisen har foreløpig ikke fått svar på hvor i Midtbyen denne observasjonen er gjort, men politiet går nå ut med det aktuelle overvåkingsbildet (se øverst i saken). Bildet offentliggjøres i samråd med savnedes nærmeste pårørende, opplyser politiet.

Om du har observert den savnede eller har andre observasjoner som kan tenkes å være relevante, ta kontakt med Trøndelag politidistrikt via nettsiden tips.politiet.no/trøndelag eller via telefon 73 48 94 00.

Ta kontakt med politiet dersom du har relevante opplysninger i forbindelse med Kent Arild Pettersens forsvinning.   Foto: Morten AntonsenFant eiendeler

Politiet har tidligere opplyst at savnede Pettersen skal ha vært innom flere utesteder i Trondheim sentrum fredag kveld den 18. februar. Ifølge politiet ble han observert på et utested rundt midnatt.

Politiet gikk tidligere denne uka ut med informasjon om at den savnede trolig var identifisert på overvåkningsbilder ved Trondheim torg i ettida natt til 19. februar. Nå går altså politiet ut med et bilde som skal vise den savnede i Midtbyen rundt klokken 04.30.

Politiadvokat Stemre har tidligere opplyst at savnedes førerkort og mobiltelefon ble funnet av to forbipasserende henholdsvis lørdag morgen og lørdag ettermiddag i nærheten av Trondheim torg.

Politiet har tidligere opplyst at det er funnet eiendeler tilhørende savnede som skal ha blitt levert i en rød postkasse tilhørende Posten i Trondheim. De ba om at den eller dem som hadde levert gjenstandene tok kontakt med politiet.

LES OGSÅ: Savnedes lommebok lagt i postkasse: - Vi holder alle muligheter åpne

Her søker politiet med hund ved Bakke bru i Trondheim fredag.   Foto: Jan Langhaug

Går gjennom overvåkingsmateriale

Politiet har også i helga satt på større ressurser for å etterforske saken.

– Vi ber fortsatt publikum om å ta kontakt dersom de har observert savnede, da dette kan gjøre at politiet får raskere gjennombrudd i gjennomgang av videoovervåkning, forklarer Stemre.

– Er det per i dag noen indikasjoner på at det har hendt savnede noe kriminelt?

– Politiet holder fortsatt flere hypoteser åpne og det foreligger fortsatt ingen konkrete holdepunkter for at det skal ha skjedd noe straffbart.

– Vil det bli gjort nye søk i helga?

– Politiet vurderer fortløpende ytterligere søk etter savnede, svarer Stemre.

– Hvordan jobber dere med saken i helga?

– Politiet tar saken alvorlig og den har høy prioritet. Det jobbes fortsatt intensivt med gjennomgang av videoovervåkningsmateriale. Det er innhentet omfattende mengder som vi fortsetter å gjennomgå. Vi prioriterer gjennomgang videoovervåkningsmateriale i de områder vi til enhver tid har siste observasjon av savnede, forklarer politiadvokaten.

Oppfordring

Hun ber publikum om å sjekke båtene sine samt boder og garasjer. Stemre påpeker at politiet følger opp alle tips i saken.

– Dette er de opplysningene vi kan gå ut med per nå av hensyn til videre undersøkelser, legger hun til.

LES OGSÅ: Sønnen er sporløst forsvunnet: - Noe må ha skjedd med ham

LES OGSÅ: Leter etter kameraten: - Det er helt forferdelig trist

LES OGSÅ: Dette tror politiet er den siste kjente observasjonen av savnede

LES OGSÅ: Adresseavisens dokumentar om savnetsaker i Trøndelag

På forsiden nå