Øystein Skogrand er død

Advokatkollegaer minnes den tidligere forsvarsadvokaten som svært dyktig og humørfylt.

Saken oppdateres.

Øystein Skogrand døde lørdag etter kort tids sykdom. Han ble bare 56 år gammel. Den profilerte advokaten var forsvarer i flere store saker, og blant annet vant han i 1994 frem med Norges første gjenopptagelsessak etter en incestdom (Oddvar-saken journ.anm.). Han fikk til sammen gjenopptatt fire sedelighetssaker der åtte personer ble frikjent. I 1998 var han forsvarer i Austbø-saken der to politifolk ble drept.

- Veldig flink

- Jeg jobbet mye med Øystein da vi begge var forsvarere fra midten av 80- til midten av 90-tallet. Han hadde en grenseløs, fantastisk humor og et godt lynne. Det var en fornøyelse å jobbe med ham. Når man nå en gang fikk mannen til å sette seg ned på en stol, var han et oppkomme av engasjement, og faglig sett var han veldig flink, sier tidligere domstolsdirektør Tor Langbach.

- Brydde seg om alle

Advokat Torfinn Svanem var studiekamerat med Øystein Skogrand og jobbet deretter sammen med ham i 13 år fra 1991.

- Det som kjennetegnet Øystein, bortsett fra at han var faglig dyktig, var hans evne til omsorg for andre. Han brydde seg veldig mye om alle, også klientene sine tok han seg godt av. Han hadde et utpreget vinnende vesen. Det kjennetegnet ham fra studietiden og til dags dato. Jeg så på ham som en nær venn og arbeidskollega. Han var veldig engasjert og pliktoppfyllende overfor omverdenen. Det er trist at han er borte. Han døde alt for ung, sier Svanem.

Også advokat Christian Wiig var i advokatfellesskap med Skogrand.

- Han var en svært dyktig forsvarer, spesielt i lagrettesaker (jurysaker journ.anm.). Han hadde en utpreget evne til å samarbeide med klientene for å få frem bevisene som ledet til mange frifinnelser, og ellers et så bra resultat som mulig. Han var en god og lojal forsvarerkollega som det var positivt å samarbeide med, sier Wiig.

Jobbet for Folkeuniversitetet

I 2005 ble Skogrand dømt til ubetinget fengsel for underslag av klientmidler, etter at han hadde oppgitt advokatbevillingen og erkjent forholdet. I et intervju med Adresseavisen i 2008, beklaget han denne handlingen overfor sine klienter.

De siste årene jobbet Skogrand for Way Back og Folkeuniversitetet.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå