På ferie med gaffeltruck

Ingen har gjort det før. Derfor vil stjørdalingen Ove Alstad (32) bruke ferien til å kjøre gaffeltruck 2800 kilometer fra Lindesnes til Nordkapp.

Saken oppdateres.

Ove holdt kjeft om sine ferieplaner til alt var klappet og klart med avtale med Toyota Truck Norge. Da først kom han hjem, kremtet ren stemmen og fortalte fru Cecilie at han hadde tenkt seg på langtur i juli. Norge på langs i tre uker, mutters alene i gaffeltruck!

- Hun ble ikke blid, nei. Jeg fikk nok høre et og annet om turopplegget mitt. . .

Ove liker å kjøre gaffeltruck. Det gjør han hele dagen i Malvik fryselager. Og det var der tanken slo ned en dag karene holdt på med et parti fisk i containere: - Moderne gaffeltrucker er så gode at det sikkert kunne gått an å kjøre Norge på langs med dem!

- Jeg fikk ikke tanken ut av hodet. Til slutt tok jeg mot til meg, og ringte til importøren i Trondheim, sier Ove.

Det var salgsdirektør Jan Høgli som tok telefonen. Han likte Oves idé, men var ikke helt trygg på hva slags kar dette kunne være. Klarsignalet ble gitt da Oves arbeidsgiver gikk god for ham, og bekreftet at han var noenlunde riktig sammenkoblet i hodet.

- Vi håper å få positiv PR ut av dette, og så er det artig å hjelpe Ove med et så spesielt prosjekt, sier Høgli.

Toppfart 20 km

Gaffeltruckimportøren i Trondheim har funnet frem en høvelig truck til Ove. 2,5 tonns løfteevne er vel og bra, og 60-hesters dieselmotor mer enn nok. For toppfarten er bare 20 km/t - fort nok i et lager, men lite på E6. Da blir det viktig at gaffeltrucken har støyskjermet hytte, komfortabel stol med armlener, luftkjøling, radio og CD-spiller. Radialdekk øker kjørekomforten. Gaffeltrucker bruker vanligvis diagonaldekk for stødigere høye løft. Dieseltanken er på 60 liter, i tillegg har Ove like mye i jerrykanner i en kasse på gaflene. Her er det også telt, sovepose og annet utstyr.Lørdag 3. juli klokken ti starter turen fra Lindesnes. Veivalget fører Ove unna de mest trafikkerte veiene og over til Østerdalen. Trondheim passeres trolig fredag 9. juli. Da blir det godt å stikke hjemom som snarest til Cecilie og lille Håkon (2) i Stjørdal. Men Norge er langt, og først rundt 25. juli er han på Nordkapp.

Underveis skal Ove samle inn penger til «Prosjekt Kaliningrad», som driver hjelpearbeid blant barn og nødstedte. Daglige turrapporter og bilder blir lagt ut på www.toyotatruck.no

Spenning i Japan

Og i Toyota-fabrikken i Japan går praten om nordmannen som skal på langtur med en av gaffeltruckene deres. Greier han det, eller ikke?Kjør og vis dem, Ove!

Bra gaffeltruck, men ingen perfekt doning for langtur. Nettopp derfor vil Ove Alstad kjøre Norge på langs med den.Gode ønsker for langturen fra Gabriel Johansen (t.v.) og Jan Høgli i Toyota Truck Norge i Trondheim, til gaffeltruckkjører Ove Alstad.
På forsiden nå