Tør ikke avsløre narkoliga

I forsøket på å kvitte seg med gjelden til den svenske narkobanden, pådro idrettskjendisen (27) seg en ny og tøffere «kreditor» - et beinhardt amfetaminmiljø i Oslo.

Saken oppdateres.

Gjelden etter de to mislykkede narkohandlene i Sør-Sverige i september i fjor og i Oslo på nyåret, var totalt om lag 300 000 kroner. Halvparten av gjelden er betalt, men fortsatt skylder 27-åringen det svenske narkomiljøet 60 000 kroner. Den største gjelden - om lag 100 000 kroner - har den fallerte idrettsstjernen til et miljø i Oslo som han konsekvent nekter å røpe hvem er.

- Jeg tør ikke annet enn å nedbetale gjelden. Ukentlig får jeg tre-fire meldinger fra Oslo-miljøet om å holde kjeft og betale. Truslene kommer hovedsakelig som tekstmeldinger, men også gjennom direkte oppmøte, sa 27-åringen i retten i går. På spørsmål fra sin forsvarer Christian Wiig om hvorfor han ikke går til politiet med truslene, svarte den tidligere friidrettskjempen: - Jeg vil komme meg ut av denne situasjonen med helsa i behold.

Kosovoalbanere

I går forklarte 27-åringen seg om det siste narkopartiet på 4,6 kilo hasj og ett kilo amfetamin som ankom Stjørdal fra Oslo i januar. I politiavhør har han forklart at hans kontaktmann i Oslo er en av de fire medtiltalte - en 26-åring bosatt i Oslo. I retten gikk den tidligere idrettsutøveren vekk fra politiforklaringen om at oslomannen sto bak leveransen av både hasj og amfetamin. I stedet hevdet 27-åringen at amfetaminen ble kjøpt av personer han nekter å røpe hvem er. Prisen for ett kilo amfetamin i Oslo skal ha vært 150 000 kroner. Etter det Adresseavisen har grunn til å tro, var leverandørleddet et kosovoalbansk miljø.- Hele narkotikapartiet ble transportert opp til Stjørdal og lagret ved en hytte på Skatval. Jeg kan ikke røpe hvem som utførte transporten, sa 27-åringen.

Salg i Trøndelag

Retten har fått innblikk i en lokal narkoliga i Stjørdal som selv sto for salg og leveranser i Trøndelag. Etter at oslopartiet ankom Stjørdal, ble stoffet raskt omsatt - til tross for at de hadde politiet «på slep». I hovedsak var det idrettskjendisen som hadde kontakt med kjøperne. Narkotikaen ble solgt til Namsos, Verdal, Levanger, Stjørdal, Trondheim og Orkanger.- 100 gram amfetamin gikk til Namsos via buss. Prisen for partiet var satt til 25 000 kroner. Hasj solgte vi i plater på 150 gram for om lag 7500 kroner plata, fortalte den tidligere idrettsutøveren.

I går avga de fire øvrige tiltalte sine forklaringer i retten. Sjåføren under Sverige-turen oppgav at han hadde blitt forespeilet 20 000 kroner for kjøreturen av idrettskjendisen.

I dag fortsetter rettssaken med vitneforklaringer - blant annet av politibetjenter som deltok i opprullingen av narkoligaen. Torsdag gjennomføres prosedyrer før saken avsluttes fredag.
 
På forsiden nå