Linnea (4) syklet rett ned i hullet

- Vi venter bare på at det skal skje en alvorlig ulykke.

Saken oppdateres.

«Det var en gang et idyllisk sted i Trondheim som hette Tyholt. Det hersket fred og ro der. Den søtlige duften av ferske bakervarer fra Mikalsen en søndags morgen og lyden av barn som syklet i gatene, ja selv trafikkstøyen var minimal. Sånn er det ikke lenger.»

Det skriver Hege Tunstad på bloggen sin.

- Tryna fire ganger

I går tok Tunstad med seg datteren Linnea (4) for å besøke søsteren som bor noen hundre meter unna. Linnea synes det er kjempegøy å sykle. Men det er ikke enkelt for en fersk syklist når veiene er fulle av hull.

- Hun tryna fire ganger. Det er så mange hull i veiene på Tyholt, at Linnea må gå av sykkelen hele tiden for å unngå å havne i ett, sier Tunstad.

Akkurat det skjedde i går. Linnea syklet rett ned i et hull og pådro seg flere skrubbsår. Det var knærne som fikk unngjelde denne gangen, men Tunstad venter bare på at det skal skje en større ulykke.

- De fleste områdene på Tyholt er flate og fine. Men veiene er så skeive, humpete, sprekkete, hullete og har skarpskårne asfaltkanter. Her bør man ikke være ustødig i tillegg. Det er farlig, understreker Tunstad.

Fireåringen er nå blitt vant til å falle av sykkelen, og etter å ha tørket gårsdagens modige tårer sa hun; «opp igjen».

- Jobben de gjør virker ulogisk

Det blir stadig færre hull i Trondheims veier og gater, men det går ikke fort nok. Før sommeren var det registrert 2400 hull i byen, og målet var at alle disse skulle fikses i løpet av to år.

I følge Trondheim bydrift, går alt etter planen.

Brende AS er hyret inn av Trondheim kommune for å tette igjen alle gravehullene. På Tyholt sitter Hege Tunstad og ser på at de jobber. Likevel er hun ikke fornøyd.

- Det er fint at de er i gang, men den måten de jobber på virker ulogisk. De har fikset fortauet rundt her jeg bor, men oversett de store hullene som ligger midt i veien en meter unna. Når både mannskap og maskiner er på stedet, kunne de ha tatt de i samme slengen, mener Tunstad.

Sjekk ferske veimeldinger her

Ulike hull

Men det er forskjell på gravehull og slaghull.

- Er det et hull midt i veien, er det veivedlikeholdet som har vært mangelfullt. Brende AS er kun engasjert til å reparere etter graving. Da får graveentrepenøren regningen. Om det er slaghull så tas det på Trondheim kommunes regning, sier Svein Kolstad i Trondheim Bydrift.

Det er de forskjellige driftstasjonene i Trondheim som tar seg av veivedlikehold og slaghull.

Er det verre på Tyholt enn andre steder?

- Nei, sier Kolstad.

Hege Tunstad oppfordrer nå ordfører Rita Ottervik om å ta med seg sykkelen og selv se hvordan det er for de myke trafikantene på Tyholt.

LES OGSÅ: Har fikset 300 hull

Det er nå meldt inn 68 nye saker og 212 saker på fiksgatami.no. 141 av de har blitt fikset.

Her kan du lese flere saker om veitilstanden i Trondheim:

Dette er de verste grusveiene i Trondheim

- Aldri vært så ille som nå

- Det ser ut som en krøttersti

Se video: Dette klager vi på

Følg adressa.no på Facebook her

 
 
På forsiden nå