Hegle Svendsen- finte til Northug

Emil Hegle Svendsen er i det humoristiske hjørnet foran helgens møte med Petter Northug på Sjusjøen.

  Foto: RUNE PETTER NESS

Saken oppdateres.

Adresseavisen møtte Emil Hegle Svendsen på Beitostølen onsdag, hvor skiskyttere og langrennsløpere lader opp under drømmeforhold. På Adresseavisens oppfordring tegnet Emil sitt drømmebilde for lørdagen. Der står han selv glisende på toppen av pallen, med en glad skiskytterkollega Tarjei Bø på andreplass. I Emils drøm blir Petter Northug, med alt annet enn et smil om munnen, henvist til tredjeplass.

Stort forbilde

Men selv om Northug ser misfornøyd ut på Emils bilde, er VM-kongen fra Holmenkollen et stort forbilde for skiskytteren. Emil Hegle Svendsen mener de to er like på mange områder.

- Jeg tror Petter blir farlig. Han er smart og han er en inspirasjon, spesielt på det han er best på. Alle studerer det han gjør. Jeg prøver å lære av det han gjør i spurt, samt av hans taktiske egenskaper. Jeg synes vi er like i måten vi tenker på idrett på. Vi er i stand til å finne på andre ting.

Northug foreslo hvile

Sist de to møttes var under høydesamlingen i Val Senales. Lite av praten handlet imidlertid om trening for de to OL- og VM-heltene.

- Det vi snakket om passer ikke i Adresseavisen. Vi tenker ganske likt. Da jeg sa at jeg var småsliten i Val Senales, foreslo Petter at jeg skulle ta fire-fem dager på senga, smiler Emil Hegle Svendsen.

Helgas verdenscup på Sjusjøen blir sannsynligvis hans eneste opptreden i langrenn denne vinteren. Neste år er han imidlertid klar for å kvalifisere seg for VM på ski.

 
    
      (Foto: RUNE PETTER NESS)

  Foto: RUNE PETTER NESS

 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

  Foto: Rune Petter Ness

På forsiden nå