Bjørnene i Namsskogan avlivet

To av de tre toårige bjørnene i Namsskogan Familiepark kan ha blitt avlivet, men ledelsen i parken vil ikke bekrefte om de er døde eller i live.

Saken oppdateres.

Namsskogan Familiepark har de siste årene fått sterk kritikk for å avlive småbjørner når de blir store, og ikke lenger trekker publikum. Adresseavisen avslørte tidlig i høst at bjørnene som ble født for snart to år siden må avlives i løpet av vinteren, fordi Namsskogan Familiepark ikke har klart å skaffe dem et nytt hjem.

Namdals-Avisa melder i dag at to av bjørnene allerede skal ha blitt avlivet. Men parkleder, Per Magne Fellingsfors, nekter å opplyse om dyrene har blitt avlivet eller ikke.

- Vi svarer ikke på spørsmål om når de skal avlives. Vi har sagt at de gikk i hi i høst sammen med de andre, men at de ikke kommer ut til våren, sier Fellingsfors til Namdals-Avisa. Parken vil ikke offentliggjøre avlivningsdatoen, fordi ledelsen syns når bjørnene er uinteressant for alle andre enn dem selv.

Men han avviser at avlivningen gjør familieparken kyniske:

- Når det sies at små bjørnunger igjen skal avlives, så er det helt feil. De er ikke små og de er ikke lenger unger, sier Fellingsfors.

På forsiden nå