Omplasseres etter brudd

Før kom hunder og katter til omplasseringen for dyr på grunn av allergi. Nå kommer de like ofte på grunn av skilsmisse.

Saken oppdateres.

- Før kom de husløse hundene mest på grunn av allergi i familien, men nå er det like vanlig med skilsmissehunder. Disse prøver vi å omplassere til familier som ligner den de kom fra, for å få dem i godt humør igjen, sier Åse Engelvik, som driver omplasseringen Åses Venner på Bosberg på Byneset.

- Så de er ikke i godt humør når de kommer?

- Nei, de fleste av dem sturer. Husk at de nettopp har mistet både sjefen og flokken som de stolte på, det kan gjøre enhver utrygg. Så folk må bruke hodet når de skiller seg, råder Engelvik.

Også omplasseringen for katter på Heimdal har fått en type katt de kaller skilsmissekatt.

- Ja, det har vært en økning i antall skilsmissekatter, sier Inger Marna Beskeland, fra Foreningen for omplassering av dyr i Trondheim.

- Problemet med skilsmissekjæledyr eksisterer så absolutt, og det er stort. Det er vi fullstendig klar over. Og kanskje er det noe vi snart må ta enda mer på alvor, sier Jan Ivar Stølan, leder av Dyrebeskyttelsen i Trondheim og omegn.

Men så langt har ikke norske dyrebeskyttere startet vern for skilsmissehunder og -katter, noe derimot organisasjonen Dyrenes Beskyttelse i Danmark har gjort. De tar skilsmissekjæledyr svært alvorlig, fordi de tror at mange dyr avlives på grunn av skilsmisse.

- Det skjer også her, og vil nok skje stadig oftere, i og med at stadig flere par går fra hverandre, sier Stølan.

På forsiden nå