Politijakt på Club 4-penger

Politiet i Trondheim jobber nå med å kartlegge pengene som strømmer gjennom millionbedriften Club 4. En av teoriene er at penger utgjør hoveddrivkraften bak det politiet mener er ulovlig virksomhet.

Saken oppdateres.

Selv om Club 4 kaller seg et idealistisk bofellesskap for frisinnede, har klubben i løpet av det siste året blitt en pengemaskin. Ifølge sentrale kilder i klubben er mesteparten av pengene tatt inn etter razziaen i april i fjor. Fjorårets omsetning blir anslått til å være 2,8 millioner kroner, med et resultat på 1, 5 millioner kroner. Omsetningen sies å øke fra måned til måned etterhvert som medlemstallet skyter i været. Bare i desember måned i fjor hadde klubben en omsetning på 540 000 kroner.

Ifølge Club 4- sjef, Tom Ketil Krogstad, har man allerede passert 3000 medlemmer. Disse betaler enten den månedlige medlemsavgiften på 500 kroner for menn og 100 kroner for kvinner eller årsmedlemskap på 2500 kroner. I tillegg kommer det inntekter fra covercharge på mellom 50 og 160 kroner per person, avhengig av hvilket tidspunkt man besøker klubben på. Pengene strømmer også inn fra Club 4 shop som selger erotiske artikler på Internett

Jakter på motiv

For politiet, som nå kvesser klørne frem mot den forestående rettssaken i oktober, er det svært interessant å følge pengestrømmen i den erotiske klubben. De leter etter et motiv for det de mener er begått av straffbare handlinger på stedet. Trolig er dette motivet penger og ikke sex. Etter det Adresseavisen erfarer er det største problemet ved å kartlegge pengestrømmen i Club 4- systemet at det for det meste opereres med kontanter.

Politiinspektør Per Morten Brobakke sier at politiet finner det interessant å se på hvor pengene i systemet blir av. Ellers er han svært tilbakeholden med opplysninger rundt politiets etterforskning på dette tidspunktet.

- Det eneste jeg kan si er at vi jobber med saken, sier Brobakke til Adresseavisen.

Sperret konti

Under razziaen natt til onsdag, der halliktiltalte Tom Ketil Krogstad på nytt ble pågrepet og siktet for ulovlig skjenking og visning av pornofilm, beslagla politiet alt de fant av penger. Ifølge Krogstad tok de med seg rundt 10 000 kroner i kontanter fra den såkalte lotterikassa, der medlemmenes covercharge-penger havner. I tillegg ble det beslaglagt en koffert med en dagsomsetning fra martnan og Krogstads spekepølsebod.

- Politiet sperret alle mine konti i banken. De tok også med seg betalingsterminalen til klubben, som stod plassert på bakrommet, forteller en irritert Krogstad.

- Når det gjelder pengene som vi får inn i Club 4, går de rett til oppussing og innkjøp av utstyr til våre lokaler. Vi har nettopp investert 130 000 kroner i nytt boblebad, og vi har kjøpt mye teknisk utstyr, blant annet TV-er videospillere, kamera og en DVD- spiller. Jeg har regnskap som jeg kan legge frem når som helst med kvitteringer.

Club 4 AS blir nå oppløst som aksjeselskap fordi Krogstad ikke har funnet noen som er villige til å ta på seg oppgaven som revisor. Dermed fortsetter Club 4 som en vanlig organisasjon, noe som vil gjøre det enda vanskeligere å få innsyn i det lukkede livet i Tordenskioldsgate 4.

Politiet mener det går store pengebeløp gjennom Club4-geskjeften til Tom Ketil Krogstad 

Politiet mener det går store pengebeløp gjennom Club4-geskjeften til Tom Ketil Krogstad 

På forsiden nå