Ole Robert Reitan (29)

Alder: 29 Familie: Gift med Monica Tønnesen (28). Barn: Amalie (4), Sunniva (8 mnd.) Formue -99: 138 564 000 Inntekt: 1 466 600 Skatt: 1 283 789 Bolig: Enebolig på Snarøya Bil: VW Golf 98-modell Utdanning: Markedshøgskolen

Saken oppdateres.

Markedsdirektøren i Rema 1000 Norge vil helst slippe å se ligningstallene sine på trykk i Adresseavisen.

- Slike opplysninger skaper bare store misforståelser. Mange tror at formue er kontanter som kan trekkes ut av madrassen når som helst. Men alt er bundet i aksjer og eiendom. Vi har det romslig, men vi vasser ikke i penger, fastslår Odd Reitans eldste sønn.

Veldig moro

- Det handler sikkert om positiv hjernevasking hjemmefra. Men jeg synes alt sammen er veldig moro. Å bli en svær internasjonal matvarekjede er et brennende ønske for oss alle. Jeg drømmer aldri om å selge meg ut, hoppe av eller gjøre noe annet. Samholdet og samarbeidet mellom oss i familien betyr også mye. Far er en dyktig leder, mens Kjell Magnus og jeg utfyller hverandre og jobber godt i team, sier direktøren, som også er opptatt av sine medarbeidere. Rema Narvesen sysselsetter i dag 17 000 personer.

Kona Monica har han kjent siden barndommen. De bodde i samme nabolag på Singsaker og havnet også i samme russestyre ved Dillner og Støen videregående skole der han var president. Kjærester ble de først siden.Trygg oppvekst

Millionarvingen er ellers opptatt av at hans barn må få en trygg og skjermet oppvekst. Samtidig beklager han at de ikke får oppleve det samme familiesamholdet og arbeidsfellesskapet som han og broren vokste opp i, i bestefarens butikk i John Skaarvolds vei på Byåsen. Der startet hans forretningskarrière ved flaskeautomaten.

- Jeg håper likevel vi greier å formidle de samme verdiene til dem. Det er viktigere å ha det trivelig sammen enn å hive seg på kjøpekarusellen for å skaffe seg statusting av alle slag. Jeg vil likevel ikke moralisere overfor dem som liker å vise fram pengene sine. Folk må gjøre hva de vil med det de eier, sier kjøpmannssønnen enkelt.

Selv har han god kontakt med mange venner fra barndom og oppvekst, særlig fra musikkmiljøet i korps og band der han hadde sin faste plass ved trommene. Moren, som jobber innenfor barnevernet i Trondheim, snakker han også ofte med.

- Skjebnene hun kommer i kontakt med er et viktig korrektiv for oss i virkeligheten der vi ferdes. Rema 1000 støtter også MOT gjennom samarbeid med Atle Vårvik og Rosenborg. Å bygge opp selvtillit til barn og unge slik at de tør å si nei er meningsfullt for oss, sier direktøren.

På forsiden nå