Kjørte gjennom isen

OVERHALLA: Det var gårdbruker Egil Normann Furre Mikalsen (49) som omkom da snøscooteren hans gikk gjennom isen på Flisingvatnet tirsdag kveld.

Saken oppdateres.

Mikalsen dro ut ved 10-tiden tirsdag morgen, og skulle komme hjem til klokken 17 da fjøsstellet skulle tas.

Men han kom aldri tilbake.

Litt over klokka 22 ble politiet alarmert. Det var Mikalsens foreldre som meldte ham savnet.

Stor redningsaksjon

Utpå kvelden ble det igangsatt en større redningsaksjon etter 49-åringen. Fem patruljer fra den lokale snøscooterklubben, en fra Røde Kors og en politipatrulje på scooter deltok. I tillegg ble det rekvirert et redningshelikopter fra Ørlandet. Det var dette helikopteret som lokaliserte 49-åringen.Mikalsen ble funnet knappe tre timer etter at han var blitt meldt savnet. Han lå da i kanten på ei råk i Flisingvatnet omlag 200 meter fra land. Han hadde kjørt seg ned i vannet med snøscooteren etter å ha vært en tur på hytta si ved vatnet da ulykken skjedde. Mikalsen ble umiddelbart fraktet til Sykehuset Namsos, men livet sto ikke til å redde.

- Årsaken til at vi fikk savnet-meldingen så sent, var at en kamerat og et annet familiemedlem selv hadde lett etter den omkomne, forteller Oddvin Kveli ved Politiet i Namsos og Fosnes.

Nå advarer han andre mot å bevege seg ut på islagte vann i fjellet.

- Kan bli lurt

- Ulykken viser at det er svært dårlig is på fjellvatn. Folk kan bli lurt, og det kan være det som har skjedd i forbindelse med denne ulykken også, sier Kveli.Han understreker at selv om det har vært kaldt, har ikke isen lagt seg skikkelig ennå.

- Det har kommet mye snø, og selv om det da er kaldt fryser ikke isen til. Likevel kan det se ut til at det er is på fjellvatna. Derfor må alle som beveger seg i fjellet være veldig forsiktig, sier Kveli.

På forsiden nå